QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka se loučí se sezonou remízou s Baníkem. Domácí neporazitelnost udržela

26.05.2019 17:48     26.05.2019 18:32

Plzeň v závěrečném pátém kole nadstavby remizovala s Baníkem 1:1. Na konečném druhém místě v lize už ale nemohla nic změnit.

Plzeň- Baník

Plzeň nastoupila k dnešnímu duelu bez řady opor. Kromě pěti zraněných hráčů byli mimo hru také vykartovaní Chorý, Hořava a Řezník.  Poprvé se v jarní části sezony objevil v základní sestavě brankář Kozáčik, od začátku hrál mimořádně i Petržela.V základní sestavě také poprvé od loňského září nastoupil záložník Kolář. Hostům chyběl útočník Baroš, který si odypkával zápasový trest za vyloučení ve finále poháru se Slavií.

Domácí začali lépe, skóre otevřel už po pěti minutách hry po přihrávce Kovaříka premiérovou trefou v plzeňském dresu Pernica. Do velké šance se pak dostal Beauguel, který ale netrefil branku. Limberský vypálil na břevno a těsně před přestávkou minul branku i Kayamba.

Druhou půli otevřela velká šance hostů, ale Hrubý nezakončil.  V 60. minutě zahrozili opět domácí, ale Kopicovu střelu zlikvidoval gólman. Vyrovnávací branka padla v 66. minutě, kdy se prosadil explzeňský Procházka. Do konce zápasu už se skóre nezměnilo a Viktorka tak udržela remízu 1:1.

"Myslím, že ten zápas jsme měli zvládnout hlavně v prvním poločase, v prvních 25 minutách, kdy jsme dali gól, měli obrovskou šanci Beauguelem, Milan Petržela měl šanci a ještě jedna šance tam byla v pokutovém území. Bohužel jsme z toho další gól nedali. Jak jsme se šťastně po rohu dostali do vedení, tak myslím, že Baník vyrovnal úplně stejně, a ten zápas dopadl tak, jak dopadl,“ okomentoval utkání trenér Západočechů Pavel Vrba.

Plzeň: Kozáčik - Limberský, Pernica, Brabec, Kovařík - Hrošovský - Petržela (75. Štursa), Kolář (88. Hejda), Kayamba, Kopic - Beauguel (67. Bakoš).

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Jirásek, Granečný (60. Kuzmanovič) - Hrubý (88. Mešaninov), Diop (84. O. Šašinka).

FOTO: FCVP

   

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24