QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka v generálce na ligu remízovala s New England Revolution 2:2

01.02.2019 17:48     01.02.2019 18:07

V závěrečném přípravném duelu na soustředění ve Španělsku prohrávali Západočeši s americkým soupeřem o dvě branky. Díky závěrečnému náporu nakonec manko stáhli.

Viktorka-New England

K duelu s americkým soupeřem nastoupili viktoriáni dnes odpoledne v Marbelle. Tým New England Revolution je účastníkem americké Major League Soccer pocházející z okolí Bostonu, největšího státu Nové Anglie. 

Do první šance se dostali viktoriáni v desáté minutě,  střelu Hrušovského ale zlikvidoval brankář soupeře. Do šance se pak dostal na druhé straně Caicedo, ale jeho hlavička nebyla přesná. Ve 26. minutě pak střílel na branku Čermák, ale gólman opět zasáhl. Tým New England otevřel skóre v 35. minutě, když svou šanci proměnil Penilla. Vyrovnat mohl Chorý,který se ocitl sám před americkým brankářem, ale ten vychytal i jeho střelu.

Do druhé půle poslal trenér Vrba tři nové hráče – Kayambu, Pernicu a Beauguela. V 67. minutě došlo na další střídání, do hry zasáhli Ekpai, Bakoš a Hořava. Šest minut poté zvýšil americký celek svůj náskok o dvě branky, když se trefil Wright. Viktorka odpověděla tyčkou z kopačky Petržely. Necelých 10 minut před koncem byl faulován Bakoš a nařízenou penaltu proměnil Beauguel. Následovalo další střídání, kdy Petrželu nahradil Bucha. Viktorka si pak vytvořila velký tlak a v 85. minutě se po centru Kayamby podařilo Hořavovi srovnat. Vzápětí se o remízu postaral Kayamba. Zápas tak skončil 2:2.

První duel ligového jara čeká Viktorku už v sobotu 9. února, kdy zamíří do Mladé Boleslavi.

Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Hubník (46. Pernica), Limberský (67. Ekpai) – Procházka, Hrošovský (67. Hořava) – Petržela (82. Bucha), Čermák (67. Bakoš), Kovařík (46. Kayamba) – Chorý (46. Beauguel).

New England: 1. poločas: Cropper – Freitas, Farrell, Delamea Mlinar, Castillo – Buchanan, Herivaux, Caldwell, Penilla – J. F. Caicedo (31. Bunbury), Gil. 

2. poločas: Knighton – Bye, Mancienne, Anibaba, Somi – Jones, Zahibo, Caldwell (61. Angking), Rennicks – Bunbury (61. Wright), Fagúndez.

FOTO: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24