QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vinobraní, slavnosti jablek i hudební festival! Na Tachovsku to žije

16.09.2019 11:54

Tachovsko je v průběhu září doslova nabité akcemi. Vyrazit můžete na řadu výstav, chystají se ale i tradiční vinobraní a vrcholí také jeden z hudebních festivalů...

DSC_6701

O Slovanech na západě

Tachov - Muzeum Českého lesa v Tachově zve na nevšední výstavu O Slovanech na západě. Výstava přiblíží návštěvníkům život Slovanů v západních Čechách a také ve východním Bavorsku. Archeologové vám dokážou, že všechny hranice, nejenom ty státní, ale i ty etnické se v historii stále posouvaly. Výstava bude zahájena v úterý 17. září v 17 hodin.

Prodloužili výstavu autíček!

Černošín - V černošínském muzeu prodloužili výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě jsou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie.  Zájemci, kteří chtějí výstavu vidět, mají šanci ještě do konce září. Spolu s autíčky bude ještě zahájena výstava tří malířek z Pavlovického ateliéru, která začíná 15. září od 16 hodin.

Obrazy Z Pavlovického ateliéru  v Černošíně

Černošín - Obrazy od tří malířek, které se pravidelně scházejí v tak zvaném Pavlovickém ateliéru, můžete vidět v černošínském muzeu. Svá díla vystavují  Jarmila Krynická,  Lenka Vokrojová a Věra Matoušková. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin a potrvá až do konce října.

Stříbrský bleší trh

Stříbro - V sobotu 21. září od 9 do 12 hodin se bude v bývalé hasičárně na stříbrském náměstí konat bleší trh. (sih)

Den s námi

Tachov - Dětský domov připravuje setkání s veřejností pod názvem Den s námi. Ten je naplánován na sobotu 21. září, kdy se  Dětský domov v Tachově zve na zahradu tachovského Muzea Českého lesa, kde  se odehraje program  v podobě různých koncertů, soutěží, na všechny čeká i občerstvení. Vystoupí řada interpretů, například  uslyšíte skupiny Electric Therapy, The Echoes, Wintage Wine a Tabasker.

Vinobraní v Konstantinových Lázních

Konstantinovy Lázně – Úplně první ročník vinobraní se bude konat v Konstantinových Lázních v sobotu 21. září od 13 hodin na terase hotelu Prusík. Na návštěvníky čeká cimbálová muzika, šansonový recitál, tradiční moravské tanečky a samozřejmě degustace vín.

Slavnosti jablek a medu v Boru

Bor - V sobotu 21. září se můžou zájemci vydat na zámek v Boru, kde se budou konat Slavnosti jablek a vína. Začátek je ve 13 hodin na zámeckém nádvoří, můžete se těšit na Jiřího Schmitzera, nebo na divadlo Kouzla skřítků. Na programu je také soutěž o nejlepší štrúdl, nebo jiný jablečný či medový pokrm.

Svatojánský hudební festival v Kladrubech končí

Kladruby -  Svatojánský hudební festival 2019 skončí v sobotu 21. září, a to  koncertem operního a muzikálového zpěváka Daniela Hůlky a  kytaristy Lubomíra Brabce. Závěrečná akce tohoto festivalu se koná v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech. Koncert bude zahájen v 17 hodin.

Diskotéka v Besedě

Stříbro - Do let slavných diskoték zavítáte ve Stříbře 21. září. V sále tamní Besedy bude velká diskotéka BEST HITS a začíná ve 21 hodin.

Benešovice zvou na vinobraní

Benešovice - Obec Benešovice u Stříbra zve na Vinobraní v sobotu 21. září od 20 hodin. K tanci a poslechu zahraje skupina Pády.

Šmudlina tour

Tachov - Psí útulek U Šmudliny v Tachově zve na 14. narozeniny útulku. Na návštěvníky čeká 22. září od 11 do 17 hodin program, mimo jiné bude dražba narozeninového dortu ve prospěch útulku, křest kalendáře na rok 2020, psí voříškiáda, fotokoutek a další.

Amátovka ve Stříbře

Stříbro - Kapela Amátovka potěší své příznivce ve Stříbře v neděli 22. září od 15 hodin. Kapelník Josef Kostantinovič a celá parta na vás bude čekat v kulturním domě.

Zdeněk Izer míří do Stříbra

Stříbro - Populární bavič Zdeněk Izer opět míří za svými fanoušky do Stříbra. Do kina Slavia zavítá 24. září a "Na plný coole" se rozjede v 19 hodin. Vstupné je 250 korun, předprodej v kanceláři MKS ve Stříbře v prvním patře kina Slavia.

Vernisáž - Babí léto

Stříbro - Stříbrské muzeum zve na zahájení výstavy pod názvem Babí léto. Tato výstava se pravidelně koná každý rok a vystavují v ní umělci ze Stříbra i okolí. Téma je libovolné, a tak na výstavě uvidíte obrazy, fotografie, keramiku, šperky a další produkty z domácí tvorby. Výstava bude zahájena 27. září v 17 hodin.

Morčata na útěku

Stříbro - Skupina Morčata na útěku zahraje ve stříbrské Besedě 28. září od 21 hodin. Předkapelou je Agnes rock. Předprodej vstupenek je na smsticket.cz.

Zlatíčka ze Stříbra

Stříbro - V pořadí už 48. Promenádní koncert se bude konat na Masarykově náměstí ve Stříbře v neděli 29. září od 15 hodin. Zahrají a zazpívají Zlatíčka ze Stříbra.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24