QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vítr zaměstnal hasiče v Plzeňském kraji! Zasahovali u popadaných stromů

10.12.2018 7:59

Výstraha meteorologů se vyplnila. Během víkendu potrápil silný nárazový vítr celý region. V pohotovosti byli také hasiči, kteří museli zasahovat u série popadaných stromů.

FOTO_Pavel Němeček

Varování meteorologů kvůli silnému větru platilo už od noci z pátku na sobotu. Vítr skutečně začal už v průběhu noci zesilovat a nepolevil ani během víkendu.

V souvislosti s počasím si hasiči v rámci celého Plzeňského kraje připsali na konto přes dvě desítky zásahů. "Za víkend jsme zasahovali u 23 případů padlých stromů, jako už tradičně nejvíc na Klatovsku, Tachovsku a Domažlicku," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Vítr naštěstí tentokrát nenadělal žádné velké škody na majetku a obešlo se to i bez zranění. Pro další dny meteorologové zatím nevydali žádnou výstrahu, nicméně počasí by opět problémy mohlo dělat. V příštích dnech má začít sněžit a v nížinách může jít o smíšené srážky. Vzhledem k tomu, že se ochladí a noční teploty budou klesat pod nulu, může se vyskytovat opět náledí. Více k nové týdenní předpovědi se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24