Vlak sešrotoval auto na kolejích! Řidič se našel až po několika hodinách - FOTKY

02.11.2018 8:51

Střet vlaku a osobního auta zastavil v noci na pátek provoz na železniční trati v Kařízku na Rokycansku. Vlak osobní auto doslova sešrotoval...

1
1234

K železniční nehodě v Kařízku došlo v půl jedné v noci. Nákladní vlak tam narazil do osobního auta na kolejích a roloval ho před sebou zhruba půl kilometru.

Na místo vyjely hned tři jednotky hasičů. "Vlak měl dle vyjádření strojvedoucího narazit do vozidla až za železničním přejezdem. Vlak se po nárazu podařilo zastavit až po 550 metrech. Vozidlo bylo doslova srolováno pod lokomotivou. Nárazem došlo k poškození naftové nádrže lokomotivy, tuto hasiči provizorně utěsnili," řekl k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Záhadou ovšem bylo, kdo auto řídil. Řidiče se totiž na místě nepodařilo najít a ani v autě se nikdo nenacházel. Okamžitě se proto rozjelo pátrání. Nakonec se šoféra podařilo najít až po několika hodinách. Případem se dál zabývá kriminálka. "Řidič byl vypátrán po třech hodinách v místě bydliště. Veškeré okolnosti prověřují rokycanští kriminalisté pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení. Dle řidiče měl vozidlo nechat na kolejích z důvodu poruchy," doplnila mluvčí policie Hana Kroftová.

Škoda byla předběžne odhadnuta na 270 000 korun.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24