QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Vlaky dělilo od tragédie třicet metrů! Strojvedoucímu hrozí až pět let vězení

12.08.2019 11:59

Policie obvinila strojvedoucího vlaku, který jel po trati u Ejpovic "na červenou". Vlaky se proti sobě zastavily jen zhruba třicet metrů, tragédii se podařilo zabránit na poslední chvíli.

DI_Bransouze1

Naprosto šílená situace se odehrála na hlavním železničním tahu u Ejpovic v únoru letošního roku. Skutečně až na poslední chvíli se podařilo zabránit čelnímu střetu dvou vlaků.

Policejní komisař nyní zahájil trestní stíhání proti 44letému strojvedoucímu mezinárodního spoje pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti. "Obviněný muž neměl v únoru jako strojvedoucí vlakové soupravy se čtyřmi vagóny s víc jak 200 cestujícími ve stanici Ejpovice respektovat signál STOP na návěstidle," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová. Mezinárodní expres mířil z Prahy do Mnichova.

Proti sobě se tak řítily dva vlaky. Naštěstí se je podařilo zastavit. "Strojvedoucí započal jízdu na druhé koleji ve směru jízdy na Plzeň, poté co se přiblížil k návěstidlu za vlakovou zastávkou a zjistil, že jede po koleji, kde je mu signalizován zákaz jízdy, začal s bržděním vlaku rychlobrzdou. V této chvíli po stejné koleji přijížděl vlak od Plzně, ve kterém bylo 19 cestujících. Také strojvedoucí tohoto vlaku zareagoval na situaci bržděním vlaku," popisuje policejní mluvčí.

O dramatické události QAP.CZ informoval (více se dočtete zde). Vlaky se od sebe zastavily ve vzdálenosti tří desítek metrů. Nikomu se naštěstí nic nestalo a nedošlo ani ke škodám. Strojvedoucímu, který jel "na červenou", ovšem nyní hrozí až pět let vězení.

FOTO: Drážní inspekce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24