QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodní kanál blízko Plzně? Jeho menší verze se rozběhne na jaře v Doudlevcích

11.01.2022 19:50

Kanál v Sulkově by měl být přečerpávací a vznikl by v místě již existujícího jezera. Jeho velkou výhodou bude dobrá dopravní dostupnost, blízkost dálnice D5 i krajského města Plzeň.

Sulkov2
SulkovSulkov1Sulkov3Sulkov2

V návaznosti na možný vznik sportovního a záchranářského areálu s divokou řekou v Sulkově se váže také vznik minikanálu u výtoku malé vodní elektrárny v Plzni Doudlevcích. Do doby, než vznikne kanál v Sulkově, bude sloužit k tréninku, ke zjištění zájmu o kanál v Sulkově a také k přilákání nových členů.

"Ve výtoku MVE v Doudlevcích bude od jara 2022 v provozu dočasný model části terénu divoké vody, jež bude v Sulkově, a to ve skutečné velikosti, měřítku 1:1. Jedná se o krátký testovací terén zejm. pro slalom s několika vlnami, případně vlnoválci, a s několika vracáky, zhotovený na dřevěném platu ve výtoku Doudlevecké elektrárny," uvádí spolek Divoká voda Sulkov.

Plzeňský vodák Jakub Helus dlouhodobě usiluje o vybudování plnohodnotného vodáckého kanálu v Plzni nebo blízkém okolí. V Sulkově by se mělo nacházet zázemí pro všechny vodáky amatéry i profesionály, pro sportovní či turistické oddíly, širokou veřejnost, skauty a ve vyhrazených hodinách také pro výcvik hasičů a záchranářů.

Foto: www.wwsulkov.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24