QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodovodní systém Kláštera Plasy se mimořádně otevře veřejnosti

12.07.2018 7:59

Klášter Plasy na severním Plzeňsku mimořádně otevře veřejnosti prostory, do kterých se lidé běžně nedostanou. Speciální prohlídky vodovodního systému začnou už o víkendu.

plasy

Prohlídky vodovodního systému kláštera proběhnou během prázdnin hned ve třech termínech. Ten první je už o tomto víkendu, konkrétně v sobotu 14. července a v neděli 15. července vždy od 9 hodin. Další termín je pak 11. srpna.

"Technicky zaměřené prohlídky unikátního základového vodního a podzemního vzdušného systému konventu kláštera Plasy, doplněné o návštěvu prostor, kam se s běžnou prohlídkou nedostanete. Prohlídky jsou samozřejmě (a jedině) v češtině. S sebou pevnou obuv a baterku," přobližují akci pořadatelé.

Organizátoři upozorňují, že exkurze je pouze pro osoby starší 10 let. Rozhodně není vhodná pro lidi, kteří trpí klaistrofobií. Na prohlídky by měli účastníci dorazit v pevné obuvy. Nutné je navíc registrovat se předem na plasy@npu.cz nebo na 373 322 174. Vstupenku je možné zakoupit i na webovém portálu Národního památkového ústavu.

Na srpnový termín bude možné vstupenky objednávat od 31. července.

FOTO: fcb Klášter Plasy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24