QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Volební kampaně vrcholí! U Branky se politické strany přetahují o voliče - FOTKY

05.10.2021 17:22

Někdo rozdává letáčky či stranické noviny, další odznáčky či upomínkové předměty s logem politické strany. Kam až jsou politické strany ochotné zajít, aby přilákaly voliče na jejich stranu?

volební kampaň1
volební kampaňvolební kampaň1volební kampaň2volební kampaň3volební kampaň4volební kampaň5volební kampaň6volební kampaň7

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České rebubliky se blíží a politické strany proto finišují volební kampaně. Ve městě je k vidění spousta billboardů, na kterých představitelé jednotlivých stran prezentují svůj program. Po celý dnešní den měla také většina politických stran svůj stánek na místě zvaném U Branky. Kolemjdoucím zástupci stran představovali, co by rádi v zemi změnili, co je jejich cílem a jaké problémy v současné době vidí.

Někteří kolem stánků prošli a odmítli jakýkoliv společný kontakt. "Myslím si, že mě nikdo u stánku na ulici nedokáže přesvědčit o tom, proč bych měl volit právě jeho nebo jeho stranu. Jsou to pouze předvolební sliby, rozhodující jsou činy a předchozí práce," uvedl dvaatřicetiletý obyvatel Plzně. Stejně stará žena dodala, že se takovým akcím vyvarovává, volební kampaně ji rozčilují a odrazují od toho, aby danou stranu zvolila.

Další lidé přišli ke stánku, kde jejich preferovaná strana sídlila. "Přišla jsem se podívat, popovídat si s představiteli stran a ujistit se, že budu volit správně. Každý máme jiné hodnoty, chápu, že každý bude volit někoho jiného," sdělila nám starší paní.

Některé strany nabízely letáčky, upomínkové předměty, u jednoho stánku si mohli návštěvníci zahrát hru na herním automatu. "Všechno to chápu. Blíží se volby, politické strany lákají voliče. Nechápu ale, že kampaň u některých stran zašla tak daleko, že v blízkém okolí nalepili na sloupy nálepky o zákazu experimentů na našich dětech, každé auto mělo za stěračem letáček. A když se podíváte, tak většina letáčků je pohozená v okolí a nálepky tu ještě dlouho zůstanou. Takhle by podle mě kampaň vypadat neměla," uvedla rozhořčená žena z Plzeňska.

Foto: Qap.cz

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24