Volnočasové aktivity jsou nově povoleny v okrese, omezení pohybu trvá stále

18.03.2021 19:37

Vláda povolila pobyt v přírodě a sportování v rámci okresu, nikoli jen v obci, jako tomu bylo doposud. Zákaz pohybu mezi okresy ale bude platit i nadále.

 

urad vlady blatny havliček

Volnočasové aktivity se budou nově vztahovat na celý okres, ne jen na katastr obce. POZOR! Omezení pohybu mezi okresy platí dále.

Dle ministra zdravotnictví Jana Blatného omezení pohybu mezi okresy mají smysl, je tedy důležité v nich pokračovat. Pokud sportovci dodrží rozestupy, mohou sportovat bez roušek a respirátorů.

Školy jsou trvale prioritou. "Od pondělí začnou jednání mezi ministerstvem školství a ministerstvem zdravotnictví o tom, jakým způsobem se budou děti vracet do školek a škol," uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Velikonoce jsou svátky s velkým pohybem osob, proto je potřeba prodloužit nouzový stav i nadále. Další změny se tedy do velikonočních svátků dít nebudou. Opozice chce do pondělí dodat data a přehled, jakým způsobem se budou nařízená opatření vyvíjet dále.

Povinné testování bude platit také na úřadech a v dalších veřejných institucích s méně než 50 zaměstnanci. "Dokončit ho musí do 30. března," řekl Karel Havlíček a dodal, že povinné testování bude platit i pro školy, které fungují pro děti pracovníků IZS.

Foto: Úřad vlády

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24