Vozový park krajské záchranky se rozšíří! Nové vozy se představí veřejnosti

03.01.2019 12:41

Vozový park Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje se rozšíří. Nové vozy představí slvnostně záchranka v pátek široké veřejnosti v Plzni.

foto-qap-cz (4)

Celkem sedm nových vozidel posílí vozový park krajské záchranky, dostane se tak hned na několik výjezdových stanovišť napříč Plzeňským krajem.

"Jedná se o šest velkých sanitních vozidel Volkswagen Crafter a jedno auto pro lékaře Škoda Kodiaq. To bude umístěné na výjezdovém stanovišti na Borech, na toto vozidlo přispělo částkou půl milionu město Plzeň," říká Martin Brejcha z krajské záchranky.

Sanitní vozidla budou sloužit na výjezdových stanovištích po celém kraji. Jeden vůz poputuje na stanoviště na Lidické v Plzni, další budou budou mít k dispozici záchranáři ve Stříbře, v Rokycanech, v Kralovicích, v Klatovech a v Plané.

Slavnostní představení novinek vozového parku záchranky se chystá na pátek 4. ledna od 14 hodin v OC Olympia v Plzni Černicích. Krom prohlídky vozů bude pro veřejnost připravený doprovodný program. "Sanitky budou k prohlédnutí celý den a budeme také předvádět resuscitaci," dodává Martin Brejcha.

Podobné slavnostní představení vozidel proběhlo na stejném místě v říjnu 2017. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24