QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vrtulník LZS míří do Železné Rudy, muž je zaklíněný pod multikárou - FOTKY

08.06.2021 9:30     08.06.2021 11:00

Na silnici 27 v Železné Rudě probíhají záchranné a vyprošťovací práce, místu se pokud možno vyhněte a zvolte jinou trasu. K nehodě míří i vrtulník LZS.

nehoda Železná Ruda_HZSPK2
nehoda Železná Ruda_HZSPK1nehoda Železná Ruda_HZSPKnehoda Železná Ruda_HZSPK2

K dopravní nehodě v Železné Rudě Alžbětíně vyrazily všechny složky IZS. Na místě je zaklíněný muž pod multikárou. "Vrtulník LZS Líně směřuje tamtéž," uvedla mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Na místo míří také automobilový jeřáb z Klatov. "Hasiči přizvedli vozidlo pomocí pneumatických vaků," dodal mluvčí hasičů Petr Poncar. Jakmile přijel jeřáb a počišťovací stroj nadzvedl, hasiči a záchranáři muže umístili na tzv. páteřovou desku a šetrně vytáhli z koryta. „Zraněného si ihned převzal lékař vrtulníku Letecké záchranné služby, který k nehodě přiletěl krátce po našem příjezdu. Zjistil, že pán utrpěl mnohačetná poranění hrudníku a dolních končetin, nicméně pánev zůstala bez zranění,“ popsal situaci u nehody Petr Pospíšil ml. z Horské služby Šumava.

Šedesátiletý řidič počišťovacího stroje byl v Železné Rudě dnes dopoledne zavalen, když vozidlo sklouzlo během prací ze silnice do koryta potoka a převrátilo se. "Muže r. 1961 při vědomí a s mnohočetnými zraněními transportujeme letecky na urgentní příjem FN Plzeň," dodala Divišová.

Foto: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24