QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vůně svařáku i trdelníku! Náměstí v Plzni patří Adventním trhům - FOTKY

25.11.2019 11:54

Plzeňské náměstí Republiky ovládla adventní atmosféra. Adventní trhy odstartovaly se vším všudy. Potrvají až do 23. prosince. Stánky nabízí samé dobroty a nechybí ani vánoční cukroví...

foto-qap-cz (51)
foto-qap-cz (51)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (36)foto-qap-cz (46)

Na náměstí Republiky v Plzni o uplynulém víkendu odstartovaly Adventní trhy. Historické centrum města je tak v obležení stánků s nejrůznějším sortimentem.

V sobotu nechyběl na úvod trhů tradiční ohňostroj. Své premiérové pochůzky v letošním roce už má za sebou i ponocný, který trhy obchází každý den. Jeho "hlásání" si návštěvníci užijí vždy v 17 a 18 hodin. I letos se na trzích rozzářilysvětelné prvky, kterými jsou například stromky nebo anděl. Dětem je opět k dispozici také speciální schránka na dopisy Ježíškovi a vyfotit se mohou třeba na klasických saních nebo u zasněžené perníkové vesničky.

K vidění je znovu po roce také vyřezávaný betlém. V letošním roce je ale zatím ještě bez Ježíška. Ten se bude do jesliček ukládat až 17. prosince, kdy od katedrály svatého Bartoloměje vyjde speciální průvod v čele s biskupem Tomášem Holubem.

Na své si jako obvykle přijdou také milovníci dobrého jídla a pití. Nechybí prejt, halušky, živáňská, langoše, bramboráky, ani oblíbení čertíci v lokši. A samozřejmě trhy voní i svařák a trdelník. 

Krom jiných stánků mohou zájemci i letos dorazit ke speciálnímu prodejnímu místu nakladatelství Starý most. K mání jsou starší tituly i úplné knižní novinky letošního roku (podrobnosti najdete zde). Chybět nebude ani každodenní hudební program na pódiu.

Adventní trhy vyvrcholí den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince. Stánky ovšem z náměstí nezmizí. Na Adventní trhy totiž navážou Novoroční trhy, které potrvají od 24. prosince až 1. ledna 2020. Právě na Nový rok bude opět připravený i slavnostní ohňostroj.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24