QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výborná zpráva! Osmiletá dívka byla vypátrána! - FOTKY

10.10.2021 20:59     12.10.2021 14:01

Na Domažlicku probíhala od nedělního večera intenzivní pátrací akce německých i českých policistů po teprve osmileté německé dívce. Dívka byla nalezena, oznámila policie na twitteru.

patrani
pátrání čerchov 6Čerchov - kamera_Camera1_4Čerchov - kamera_Camera1_2Čerchov - kamera_Camera1_3pátrání čerchovpátrání čerchov 1pátrání čerchov 3pátrání čerchov 4pátrání čerchov 5pátrání čerchov 12patraniČerchov - kamera_Camera1patrani2Čerchov - kamera_Camera1_Čerchov - (2)Čerchov - kamera_Camera1_Čerchov - (1)Čerchov - kamera_Camera1_Čerchov - (3)hipologie_hzspčr

"Výborná zpráva-holčička je vypátrána, nyní bude předána do péče zdravotníků," potvrdila mluvčí policie Pavla Burešová.

Osmiletá dívka strávila v lesích dvě noci. Policisté, hasiči a další lidé ji hledali od nedělního večera. Pátrání nevzdali a zaslouží si obrovské díky. Podle mluvčí policie byla osmiletá Julia nalezena na území České republiky, nalezl ji hajný, který se do pátrání zapojil.

Po nalezení byla dívka velmi prochladná, dobrou zprávou ale je, že je mimo ohrožení života.
"Holčička je aktuálně v péči záchranářů. Je při vědomí, prochladlá a unavená bez zranění a mimo ohrožení života," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová a dodala, že bylo děvčátko transportováno do dětské nemocnice v Německu.
 

Původní článek:

Policisté, hasiči, psovodi atd. pátrají od nedělního večera zatím bezúspěšně po osmileté dívce z Německa. Dívka se ztratila na Domažlicku v okolí Čerchova při výletě s rodinou. "V současné době probíhá Česko-německé společné pátrání po pohřešované 8leté dívce cizí státní příslušnosti na Domažlicku u Čerchova," potvrdila v neděli večer mluvčí policie Veronika Hokrová.

Čerchov - kamera_Camera1

Do pátrání jsou zapojeny i hasičské jednotky, vrtulník s termovizí. Hned večer byli nasazeni čeští hasiči ze 6 jednotek. "Do pátrací akce jsou momentálně nasazené všechny dostupné síly a prostředky i včetně letecké podpory. Pátráme v okolí s maximálním nasazením. Dívka měla mít na sobě oblečenou bundu modré barvy, rifle a na nohou červené boty," upřesnila večer tisková mluvčí policie Veronika Hokrová.

Pátrání probíhalo celou noc. Dívku se prozatím nepodařilo najít. "Přes veškerou snahu všech, co jsou do pátrací akce nasazeni, se nám bohužel do současné doby pohřešovanou dívku zatím nepodařilo nalézt. Do pátrací akce jsou ze strany policie zapojeni kolegové ze služby pořádkové i dopravní policie, služební kynologie, a to včetně zásahové jednotky a vrtulníku s termovizí," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Propátrána byla už celá trasa, kde se dívka s rodinou pohybovala. "V současné době se stanoví další perimetr pro pátrací akci. I nadále spolupracujeme s kolegy ze Spolkové republiky Německo a pomáhá nám i řada hasičů. V pátrání budeme samozřejmě pokračovat s maximálním nasazením i nadále," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Čerchov - kamera_Camera1_2Pátrání pokračuje i během pondělního dne, policie žádá o pomoc i veřejnost. Nasazena je i stovka bavorských hasičů, policejní vrtulníky...

"I dnes, 11. října 2021, je ze strany německé policie do pátrací akce zapojeno několik hlídek bavorské zemské policie, dva bavorské policejní vrtulníky, speciální záchranářští psi na plošné vyhledávání osob z Německa i Čech a okolo jednoho sta bavorských hasičů. Ze strany české policie je v tuto chvíli do pátrací akce nasazen maximální počet sil a prostředků. Do akce se zapojili policisté ze služby pořádkové i dopravní policie, služební kynologie, policisté ze zásahové, ale i pořádkové jednotky včetně vrtulníku s termovizí. Patrací akce se účastní profesionální i dobrovolní hasiči, zástupci strážců NP a CHKO Šumava a lesníci Městských lesů Domažlice," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Pokud byste měli jakékoliv informace vedoucí k nalezení holčičky, kontaktujte policii. "Žádáme touto cestou širokou veřejnost, aby nám jakékoliv informace vedoucí k nalezení osmileté dívky sdělila na lince tísňového volání 158 či na nejbližší policejní služebně. Za spolupráci předem děkujeme," řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Policie oznamuje, že vzhledem k rozsáhlé pátrací akci a nasazených sil a prostředků prozatím dobrovolníky nepotřebuje. Na místo vyrazil i neziskový spolek Czech SAR Team.

Policie a další složky pátrání nevzdávají, je zatím ale bohužel neúspěšné. Policisté i hasiči v rojnici stále pročesávají lesní porost.

pátrání čerchov 6

Pátrání po dívce probíhalo i přes noc, bohužel s negativním výsledkem. Pátrací akce probíhá i nadále.

"V přibližně 800 m dlouhé rojnici jsme mimo jiné propátravali lesní porosty, provedli jsme prověrky míst, kde by se mohla holčička zdržovat, vše je ale bohužel zatím s negativním výsledkem. Pátrací akce bude samozřejmě probíhat i dnešního dne s účastí všech, kteří nám v souvislosti s nalezením dívky pomáhají," uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

"Rovněž děkujeme dobrovolníkům, kteří mají stále zájem nám s pátráním v terénu pomoci. Velice si vážíme této podpory, ale zatím jí není třeba, děkujeme za pochopení," dodala Pavla Burešová.

S pátráním dnes policii pomáhají i kolegové ze speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy společně s policisty ze služební hipologie.

Policisté žádají všechny občany, kteří se v neděli, 10. října, v době od 15:00 do 19:00 hodin pohybovali na Čerchově a v jeho okolí a pořizovali si z místa fotografie nebo videa, kde by mohly být zachyceny případně i další osoby, aby kontaktovali policisty. Pořízené fotografie a videa by mohly napomoci při pátrání po pohřešované dívce.

 

Pohřešovanou je 8letá dívka
SLEEGERS JULIA
Datum narození 29.3.2013
Pátrání vyhlášeno 10.10.2021
Státní příslušnost Německo (D)
Výška 120 až 130 cm
Zdánlivé stáří 8 let
 

 

foto: PČR, webkamera Čerchov, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24