Výbuch a požár na ubytovně v Plzni, muž je vážně zraněn po skoku z okna - FOTKY

06.03.2021 12:12     06.03.2021 17:14

V sobotu 6. března došlo k výbuchu a následnému požáru na ubytovně v Plzni v Lobezské ulici. Na místě zasahují složky IZS, jeden muž je vážně zraněn, při požáru vyskočil z okna.

pozar ubytovna plzen (4)
pozar ubytovna plzen (2)pozar ubytovna plzen (3)pozar ubytovna plzen (4)pozar ubytovna plzen (5)pozar ubytovna plzen (1)

Výbuch a požár na ubytovně vypukl v sobotu před 11. hodinou dopoledne. Na místě zasahují všechny složky IZS včetně 6 hasičských jednotek, došlo k evakuaci  všech osob. Při zásahu byla Lobezská ulice zcela uzavřena, a to i pro MHD. Linka 12 se podle PMDP vrátila na svoji trasu zhruba po 50 minutách.

"Muž ročník 1988 byl po skoku z okna transportován ve vážném stavu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň, další pacient byl vyšetřen a ponechán na místě. Ostatní obyvatelé jsou nezraněni," uvedl k rozsahu zranění Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

"Asi deset minut před jedenáctou hodinou dopoledne přijal operační důstojník na lince 112 oznámení o výbuchu na ubytovně v Plzni. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Po příjezdu na místo zasahující policisté a hasiči zjistili, že ubytovnu už opustilo téměř 80 osob. Jeden muž, ročník 1988, vyskočil dle prvotních informací před výbuchem z okna," popsala podrobnosti mluvčí policie Ivana Jelínková.

Podle policie není vyloučena technická závada, úmyslné zapálení ani nedbalost. "Na místo byl povolán policejní pes na vyhledávání akcelerantů. Přesná příčina a okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření. Kriminalisté s největší pravděpodobností zahájí úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," dodává Ivana Jelínková.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24