Vycvičený policejní pes Bond zadržel zloděje při činu

28.01.2019 14:40

Policie si připsala další úspěch na Plzeňsku. Tentokrát si ale největší pochvalu vysloužil speciálně vycvičený policejní pes. Bond zloděje zadržel ještě na místě činu, při krádeži v prodejně.

foto-qap-cz (2)

Policejní pes Bond zadržel zloděje, který kradl v prodejně ve Šťáhlavech tabákové výrobky. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání 43letého muže, kterého obvinil ze spáchání přečinu krádež v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci,“ potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová. 

Zloděj si obchod ve Šťáhlavech vybral celkem třikrát. Kradl zde vždy po zavírací době.

„V prvním případě na konci prosince loňského roku násilným způsobem vnikl do prostoru prodejny, kde svým jednáním způsobil dosud nevyčíslenou škodu na majetku a následně násilným způsobem poškodil uzamčený box, ve kterém byly umístěny tabákové výrobky, které měl odcizit a způsobit tím škodu v přibližné výši 26 000 korun. Druhý skutek se měl opakovat na stejném místě v době od 12. do 14. ledna 2019, a to téměř stejným způsobem,“ popisuje policejní mluvčí první dvě krádeže.

Potřetí zloděj ale narazil na policejního psa, bylo to v sobotu 26. ledna po třetí hodině ráno.

"V době, kdy chtěl pachatel i s lupem prodejnu opustit, přijelo na místo několik policejních hlídek, kteří místo okolo prodejny zajistili a pachatel tak neměl šanci uniknout. Následně si prohlídku vnitřního prostoru prodejny vzal na starost policejní psovod se služebním psem a dalšími dvěma policisty. V průběhu pár minut služební pes BOND pachatele i s lupem zadržel ukrytého v jedné z místností nacházející se v zázemí prodejny," popsala Veronika Hokrová.

Zloděj způsobil škodu zhruba za 100 tisíc korun. Podle polůicejní mluvčí se jednalo o recividistu. Muži hrozí až tříletý trest.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24