QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vydatné deště z počátku týdne dočasně uzavřely šumavský Špičák

06.01.2022 13:28

Vydatné deště na začátku týdne vystavily stopku lyžařům na šumavském Špičáku. I přes současné ochlazení se znovu sjezdovky otevřou až v pondělí 10. ledna.

Ski&Bike Špičák_foto fb

Sjezdovky jsou silně podmáčené, dosud se po nich valí proudy vody, takže sníh, který na ně napadl, i ten co v areálu opět začali s návratem mrazu vyrábět ve sněžných dělech, není zatím možné upravit.

„Rolby by jenom vytahaly nahoru bláto a vznikla by z toho nevábná kaše, na níž se lyžovat opravdu nedá. Musíme pár dnů počkat, až vše promrzne a utáhne se. V pondělí 10. ledna bychom chtěli znovu otevřít první sjezdovky,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

V areálu také prosí všechny lyžaře, aby nyní po sjezdovkách, které jsou pro veřejnost uzavřené, a vstup je na ně zakázán, sami na vlastní pěst nelyžovali. Hrozí jim vážné úrazy kvůli kontaktu s technikou zasněžování, která je na svazích rozmístěna, a také mohou lyžemi poškodit přívodní hadice s vodou nebo elektrické kabely, což zaměstnancům střediska práci neulehčí. Naopak tím jen prodlouží termín opětovného otevření prvních sjezdovek plánovaná na začátek příštího týdne. 

 

foto: fb Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24