Vyhlášená Nepomucká pouť se letos koná pouze virtuálně

15.05.2020 20:36

Historie svatojánské pouti v Nepomuku sahá až do doby baroka. Letos ale tradici přerušil koronavirus. Náměstí plné atrakcí nahradí online program.

photo-ct-1031-1600--

Největší akce ve městě se o víkendu 16. a 17. května odehraje pouze ve virtuálním prostředí. Zájemci ji mohou sledovat přes internet ze svých domovů.

V pátek 15. května je na https://www.nepomuk.cz/obcan/online-vysilani/ pouze jeden den zdarma ke stažení nová publikace o svatém Janu Nepomuckém.

V sobotu 16. května nabídne web města od 10 hodin komentovanou prohlídku Svatojánského muzea s Pavlem Motejzíkem, od 17 hodin minikoncert Pšeniček a od 18 hodin bude na programu Malý koncert pro velkého světce v podání sopranistky Michaely Katrákové.

V neděli 17. května bude následovat od 10 hodin hlavní poutní mše svatá celebrovaná biskupem Mons. Pavlem Posádem. V kostele se může zúčastnit jen omezený počet farníků na základě předchozí registrace.

"Dále uvažujeme o uspořádání části kulturního programu včetně menších kolotočů v červenci u příležitosti Svatojakubské pouti. Budeme vás informovat. Zdraví účastníků je pro nás nejdůležitější,“ informuje město.

FOTO: ilustrační, město Nepomuk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24