QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výkupy pozemků pro stavbu průtahu silnice I/20 by měly zrychlit

09.07.2018 13:54

Vedení města Plzně se rozhodlo zrychlit výkupy pozemků pro úsek průtahu Jasmínová - Jateční. Krokem vpřed je sjednocení ceny, která bude majitelům nabízená.

FOTO_QAP_CZ (3)

Zastupitelstvo města Plzně chce zrychlit výkupy nemovitostí pro stavbu průtahu silnice I/20 v úseku Jasmínová – Jateční. Vzhledem k tomu, že se v dané lokalitě nachází velké množství pozemků, na nichž stojí garáže, chce město postupovat jednotně vůči všem vlastníkům a schválit jednotnou smluvní nabídkovou kupní cenu za tyto pozemky.

Stejně tak chce pro původní vlastníky ponechat možnost užívat po prodeji daný objekt do doby, než bude zahájena stavba silnice.

"V současné době se jeví jako nezbytné maximálně urychlit majetkovou přípravu právě na tomto úseku I/20, a proto navrhujeme vytvořit nabídku všem vlastníkům pozemků, jejichž součástí je stavba garáže, a to na výkup za jednotkovou kupní cenu, která by vycházela ze současných cen pozemků s garážemi, odrážela situaci na trhu a byla pro vlastníky přijatelná,“ říká radní pro oblast nakládání s majetkem Helena Matoušová. Podle jejích slov by se tím odbourala řada administrativních úkonů, snížily by se výdaje na jednotlivé znalecké posudky a eliminovalo by se tak dohadování o tom, proč ta či ona garáž byla dražší či levnější.

"Nová pravidla postupu majetkoprávního vypořádání pro stavbu nové trasy silnice I/20 Plzeň podél železniční trati Plzeň – České Budějovice v úseku Jasmínová – Jateční vytváří výrazně  lepší podmínky pro státní investice do silniční sítě v Plzni,“ uvedl Petr Náhlík, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí. "Pro město Plzeň je státní silnice I/20 vedená v nové trase podél železničních tratí a průmyslových areálů, protože její realizace velmi ulehčí centrální části města, která je zatížena dopravou v ose sever-jih," dodal Petr Náhlík

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24