QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vypalte za Nepálem. Charitativní běh proběhl v plzeňské zoo - FOTKY

14.06.2020 13:20

Pamatujete si, jak vloni z plzeňské zoo utekl samec pandy červené Nepál? Teď jeho útěk se šťastným koncem připomněl charitativní běh. Účastníci běželi z plzeňské zoo a dostali se i do míst útěku Nepála.

5
5781624zoo1zoozoo5zoo6

Akce se konala v sobotu 13. června, zoo ji uspořádala ve spolupráci s organizací Rozběháme Česko a měla i charitativní podtext.

"Jednalo se o nezávodní běh po stopách pandy červené Nepála, který vedl částí zoologické zahrady i mimo ni, v délce pět kilometrů pro začínající i zkušené běžce. Zážitková, asi jeden kilometr dlouhá, část trasy s jednoduchými úkoly byla určena pro celou rodinu, nejmenší sportovce či maminky s kočárky,“ uvedl k běhu mluvčí zoo Martin Vobruba s tím, že akce se konala pod záštitou prvního náměstka primátora města Plzně Romana Zarzyckého a starostky Městského obovdu Plzeň 1 Heleny Řežábové.

Vybrané příspěvky podpoří záchranné projekty zoo jak doma, tak venku za hranicemi. V Plzni se jedná o projekty ochrany chřástala polního a sýčka obecného v Plzeňském kraji. "V zahraničí podpoříme několik projektů a ohrožených druhů zvířat na Filipínách, západní Jávě a v Indonésii,“ dodal Martin Vobruba.

foto: FCB Zoo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24