QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výroba nápojových plechovek v Dýšině roste. Ball se rozšíří se i do Plzně

05.03.2021 8:01

Výroba nápojových plechovek v Dýšině roste, společnost Ball otevírá již třetí linku a rozšíří se i do Plzně. Ročně by nová továrna v Plzni měla vyrábět 1,6 miliard plechovek.

Vyroba plechovek
Ball mechanikBall Beverage PackagingMechanikVyroba plechovek

Ball v Dýšině u Plzně vyrábí nápojové plechovky do celého světa už 26. rokem. Poptávka po nekonečně recyklovatelném hliníkovém obalu v posledních letech vzrostla natolik, že společnost na podzim roku 2020 rozšířila svoji výrobu o druhou linku a v létě plánuje otevřít třetí. S rozjezdem třetí linky v Dýšině se roční výrobní kapacita zvýší z původních 600 miliónů na 2,2 miliardy plechovek.

Společnost aktuálně nabírá 40 nových mechaniků na obsluhu strojů, kteří se budou starat o plynulý chod strojního zařízení a provádět kontrolní činnosti v rámci výrobního procesu. Nyní v dýšinském závodě pracuje 150 zaměstnanců.

Koncem příštího roku zahájí Ball Beverage Packaging Czech Republic s.r.o. výrobu i v Plzni na Borských terasách. Ročně by nová továrna v Plzni měla vyrábět 1,6 miliard plechovek. Nábor zaměstnanců do plzeňské pobočky začne na podzim tohoto roku. Ball tak nabídne dalších 200 nových pracovních příležitostí na výrobních i manažerských pozicích.

Kromě stabilního zaměstnání nabízí Ball práci v dvousměnném provozu, nadstandardní příplatky a roční bonusy, příspěvek na penzijní pojištění i dopravu a další benefity. „Veškeré pozice jsou a budou obsazovány pouze kmenovými zaměstnanci s vyšší kvalifikací, bez využívání agenturních pracovníků,” dodává personální manažerka společnosti Ball Beverage Packaging Czech Republic s.r.o. Daniela Kupková. Více informací najdete na www.ballcorp.cz.

Mechanik

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24