Výrobky z pedigu zaplnily černošínské muzeum - FOTKY!

16.09.2021 7:02

Doslova pedigový interiér mají momentálně v černošínském muzeu. Tam byla zahájena výstava výrobků z pedigu paní Ivany Klepsové, která se tomuto koníčku začala věnovat před dvěma lety.

IMG_0202
IMG_0068IMG_0066IMG_0073IMG_0075IMG_0088IMG_0090IMG_0168IMG_0177IMG_0181IMG_0102IMG_0187IMG_0196IMG_0204IMG_0202

Černošínské muzeum zahájilo novou výstavu, k vidění bude až do poloviny listopadu. Celá jedna místnost je plná košíků, tácků, andělů, ozdob, dekorací, květin a dalších věcí, a to vše je vyrobeno s přírodních proutků pedigu. Všechnu tu krásu napletla Ivana Klepsová z Černošína.

"Potěšilo mě, že mohu vystavovat své výtvory v milém útulném muzeu u nás doma.  Ovšem bez přítomných hostů v daný den D by vernisáž ani nemohla začít. Moje úžasná maminka Maruška si zaslouží obzvlášť veliké poděkování, protože na tom má největší podíl a bez ní bych tu nebyla ani já. Chtěla bych také poděkovat všem dalším dobrým lidičkám, kteří mi pomohli tuto akci uskutečnit. Panu starostovi Miroslavu Plincelnerovi, za prvotní nápad paní Hance Merglové a pracovnici muzea za podporu, pomoc a prezentaci. Doufám, že se výstava bude líbit," uvedla autorka všech pletených výtvorů Ivana Klepsová.

Ivana Klepsová se naučila plést z pedigu přesně na stejném místě, kde vystavuje. Před dvěma lety tam totiž proběhly tvůrčí dílny, které vedla plzeňská Martina Klímová a právě na tomto kurzu naučila zájemkyně plést z pedigu.

Maminka vystavovatelky Marie Marková, která připravila i slavnostní občerstvení, je na svou dceru Ivanku hrdá. "Ona byla odmala moc šikovná. Uměla plést, háčkovat, v tom je pro mně, ale je šikovnější. A tohle se jí tedy opravdu povedlo, tolik krásných věcí napletla," usmívala se černošínská Marie Marková.

Výstavu zahájil a květiny předal starosta města Černošína Miroslav Plincelner. "Je úžasné, co šikovných lidiček u nás ve městě máme. Vážím si jejich práce a vždycky mě moc potěší, když tu jejich tvorbu můžeme prezentovat široké veřejnosti. Děkuji všem za návštěvu našeho malého krásného muzea. Výstava zde zůstane až do poloviny listopadu," uvedl černošínský starosta.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24