QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vysoké teploty nepřejí lyžařské sezoně na Špičáku! Otevírá se zatím skibar a škola

19.12.2019 19:11

Dostatek technického sněhu pohltil víkendový déšť, a tak otevření první sjezdovky na šumavském Špičáku v této sezoně se opět odkládá. Otevřena měla být již o víkendu 21. a 22. prosince.

Špičák

Teploty, slunečné počasí a ani známka hustého sněžení. Takhle vypadají poslední dny nejen v Plzni, ale také na Špičáku. Toto počasí příliš nepřeje lyžařským sjezdovkám, a tak začátek lyžařské sezony není zrovna na spadnutí. Od 20. prosince však zahajuje svůj provoz lyžařská škola s dětským hřištěm pro nejmenší, půjčovna i skiservis. Oblíbené večírky ve skibaru budou taktéž zahájeny.

Přestože bylo na první sjezdovce šumavského Špičáku dostatek technického sněhu, víkendový déšť plánované otevření sjezdovky opět odložil. I přes veškerou snahu rolbařů není v tuto chvíli možné provoz spustit. Rolbaři proto čekají na teploty pod bodem mrazu, aby mohli zahájit zasněžování sjezdovky.

Od pátku 20. prosince však již bude v provozu lyžařská škola a dětské hřiště s pojízdným kobercem. Pátkem tedy odstartuje letošní sezona výuky těch nejmenší lyžařů a začátečníků. Vedle lyžařské školy také spustí svůj provoz půjčovna, prodejna a skiservis.

Oblíbené horské večírky odstartuje sobotní Předvánoční československý mejdan ve skibaru. Gastro provozy jsou pro letošní sezonu zcela v novém kabátu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24