QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výstava na Doubravce nastiňuje budoucí podobu Masarykovy třídy – FOTKY

02.08.2022 9:20

Městský obvod Plzeň 4 umístil před obchodní dům Centrum na Doubravce výstavu, která obsahuje vizualizace na budoucí podobu Masaryčky.

Masarykova třída výstava_ÚMO4 (1)
Masarykova třída výstava_ÚMO4 (1)Masarykova třída výstava_ÚMO4 (3)Masarykova třída výstava_ÚMO4 (2)Masarykova třída výstava_ÚMO4 (4)Masarykova třída výstava_ÚMO4 (5)

„Na patnácti výstavních panelech lidé mohou spatřit budoucí podobu Masaryčky nebo si prohlédnout možnou podobu městského mobiliáře, který bychom na naší hlavní třídě rádi sjednotili, a pomohli tak k její kultivaci. Protože mobiliář plní nejen funkci estetickou, ale především tu praktickou, rádi bychom, aby jeho finální podobu vybrali právě občané, kteří ho budou používat. Na konkrétní místo proto chceme umístit tři typy laviček a odpadkových košů tak, aby si je lidé mohli vyzkoušet. Vítěze by pak zvolili v rámci hlasování,“ říká starosta ÚMO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Výstava ke studii Masarykovy třídy bude před obchodním domem Centrum k vidění do 21. srpna. Detailní představení proměny místního bulváru veřejnosti pak proběhne 5. září v 17 hodin v Doubraveckém klubu. Studie zahrnuje několik úseků. Jedná se o území Masarykovy třídy, a to od terminálu v Zábělské ulici přes lokalitu Na Rybníčku, Habrmannovo náměstí, prostor kolem úřadu městského obvodu a polikliniky, prostor před obchodním domem Centrum až po okolí objektu České pošty. O studii lokality Na Rybníčku jsme detailně informovali zde.

„Kdyby se Masarykova třída stala městským bulvárem přívětivějším pro pobyt občanů a nebyla jen jednou z dopravních tepen ve městě, bylo by to pro nás všechny jistě velmi příjemné. Tomu podřizujeme i komunikaci s občany, kteří mohli současnou podobu ulice připomínkovat a jejichž připomínky architekti do studie zanesli. Před samotnou výstavou proběhlo také jednání s místními podnikateli. Dalším prostorem k vyjádření názorů občanů bude zářijové veřejné projednání,“ upřesňuje místostarosta obvodu Zdeněk Mádr.

První změny v proměně Masarykovy třídy jsou očekávány v roce 2024, tedy symbolicky v roce, kdy si místní připomenou jubilejních sto let od připojení Doubravky k Plzni. Součástí těchto prací bude například modernizace zastaralého vodovodu a kanalizace nebo obměna zeleně.

 

Foto ÚMO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24