QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výstava U Branky představuje fenomén pěti plzeňských řek – FOTKY

06.08.2022 10:05

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně připravil atraktivní výstavu s názvem Řeka ve městě. U Branky tak můžete najít panely, které představují to, jakým způsobem se dají plzeňské řeky vnímat.

výstava Řeka ve městě_QAP (8)
výstava Řeka ve městě_QAP (8)výstava Řeka ve městě_QAP (1)výstava Řeka ve městě_QAP (4)výstava Řeka ve městě_QAP (2)výstava Řeka ve městě_QAP (5)výstava Řeka ve městě_QAP (6)výstava Řeka ve městě_QAP (10)výstava Řeka ve městě_QAP (7)výstava Řeka ve městě_QAP (11)

„Pro každého z nás představuje řeka něco jiného, pro někoho první plavecké pokusy, největší rybí úlovek, procházky s nejbližšími, posezení na břehu nebo třeba házení žabek. Řeky tu s námi byly vždy, vždyť jich tu máme celkem pět Úhlavu, Úslavu, Radbuzu, Mži a Berounku. Pojďme se tedy společně opět projít po jejich březích, abychom objevili, co vše nám „ty naše“ řeky mohou nabídnout. Se všemi plzeňskými toky na jednom místě se můžete potkat na výstavě před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje ve Smetanových sadech do 31. srpna,“ zve na výstavu ředitelka z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Každý z 21 panelů nese jméno. Například jsou to názvy jako Do plavek, S přáteli nebo Tvořit. Pod tematickou fotografií naleznete text v českém i anglickém jazyce a mapu místa, kterého se daný panel týká. Na hlavním baneru se nachází QR kód. „Návštěvníci mohou využít QR kódu, který je přesměruje na naši novou aplikaci, kde jsou ke zhlédnutí připraveny všechny projekty, které jsou zahrnuty v dokumentech týkajících se plzeňských řek, posledním z nich je Koncepce městských břehů (ÚKRMP, 2021). Jsme rádi, že se nám tuto aplikaci podařilo uvést do praxe,“ doplňuje Jaroslav Holler, vedoucí Ateliéru životního prostředí na UKRMP.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24