QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výstavba kanalizace ve Lhotě finišuje. Řidičům se brzy uleví - FOTKY

28.05.2020 9:45

Stavba splaškové kanalizace, na kterou obvod čekal dlouhá léta, skončí letos na podzim. Dopravní komplikace na silnici vedoucí centrem Lhoty, ale odpadnou už v nejbližších dnech.

1
123456791011181003_Lhota_kanalizace

Výstavba splaškové kanalizace pro podstatou část Lhoty odstartovala v listopadu 2018, hotovo má být během listopadu letošního roku.

Dobrá zpráva pro řidiče projíždějící silnicí od Dobřan směrem na Plzeň je, že stavební úpravy tady skončí už v tomto týdnu.

"Na hlavním tahu se tento týden dokončují povrchy. Stále se ale pracuje na přípojkách v přilehlých ulicích, kde se bude asfaltovat i v dalších týdnech. Už ale finišujeme a blížíme se ke konci,“ sděluje starostka Zdeňka Hončarová a připomíná, že se jedná o projekt, který se týká téměř celého obvodu.

Lhota čekala na splaškovou kanalizaci dlouhá léta. "Jako obec Lhota u Dobřan jsme se připojili k Plzni v roce 2003 právě kvůli tomu, že nám město slíbilo kanalizaci. Když se potom ukázalo, jak je to finančně náročné, hledaly se prostředky. Teď tedy stavíme hlavní řad splaškové kanalizace, časem se ale bude muset ještě řešit dešťová kanalizace. Na projektu za zhruba 180 milionů korun se finančně podílejí město Plzeň, Vodárna Plzeň a část peněz poskytla formou dotace Evropská unie,“ vysvětluje starostka. 

Lhota má v současné době podle oficiálních údajů cca 1500 obyvatel. Ve skutečnosti jich je ale více. Do budoucna by se měl jejich počet ještě zvýšit, po dokončení rodinných domků ve směru na Dobřany by měly vyrůst další za dnešní zástavbou kolem hlavní komunikace směrem na Plzeň. Počet obyvatel obvodu by mohl vzrůst až na 3200 obyvatel.  

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24