QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vzpomínáte na požár ubytovny v Plzni na Karlově? Padl trest!

26.09.2020 19:30

S trestem odnětí svobody na čtyři roky za obecné ohrožení z nedbalosti odešel v pátek 25. září od soudu Milan Nosek, který v září 2018 způsobil požár ubytovny v Plzni na Karlově.

IMG_0612

Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupce i viníkův advokát si ponechali lhůtu na odvolání. Třiasedmdesátiletý Milan Nosek svou vinu v závěrečné řeči popírá.

„V té době jsem spal, vůbec o ničem nevím. Zcela jistě a pořád budu tvrdit, že jsem to neudělal. Jestli někdo tvrdí opak, tak mi to bude muset dokázat,“ uvedl Nosek u soudu s vysvětlením, že v ubytovně nebyl oblíbený a celou záležitost na něj "hodili" ostatní. Dle jeho slov byl vděčný za ubytování v ubytovně, protože neměl jiné zázemí. "Jsem rád, že jsem tam moh být, nedělal bych takovou hloupost,“ zakončil řeč Milan Nosek.

Soud vyměřil Noskovi čtyři roky ve věznici s ostrahou. Soudkyně vysvětlila, proč se nakonec rozhodli pro tento trest. „Opravdu dlouhou dobu jsme s přísedícími diskutovali o tom, jaký trest vám ukládat, zda trest podmíněný, nebo nepodmíněný. Nakonec s ohledem na váš postoj, kdy jste v podstatě svoji vinu vůbec nedoznával, neprojevil jste ani lítost a nezaznamenali jsme sebereflexi, a také s ohledem na způsobené následky, které jsou opravdu velmi těžké a nenapravitelné, jsme se rozhodli uložit trest vězení,“ vysvětlila soudkyně Lenka Prýcová.

Ubytovna v Plzni na Karlově začala hořet 11. září 2018 ao život při něm bohužel přišla šestadvacetiletá Češka, která v době požáru spala. Záchranné složky ji nalezly až druhý den. Lidé skákali při požáru z oken, čímž si způsobili vážná zranění. Škoda byla vyčíslena na třicet milionů korun. Muži hrozilo až deset let ve vězení.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24