QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vzpomínková výstava Ondřeje Hese v zoologické zahradě v Plzni – FOTKY

03.08.2022 9:10

V Zoologické a botanické zahradě města Plzně se konala vernisáž výstavy s názvem Ondrovy mokřady. Cílem vernisáže bylo nejenom zahájit výstavu, ale i vzpomenout na Ondřeje Hese.

Vernisáž Ondřej Hes_K (6)
Vernisáž Ondřej Hes_K (6)Vernisáž Ondřej Hes_K (3)Vernisáž Ondřej Hes_K (4)Vernisáž Ondřej Hes_K (1)Vernisáž Ondřej Hes_K (2)Vernisáž Ondřej Hes_K (8)Vernisáž Ondřej Hes_K (5)Vernisáž Ondřej Hes_K (7)

„Původně zde měl stát Ondra a výstava se měla skládat pouze z 12 velkoformátových tabulí těch nejúžasnějších fotek z našich mokřadů! Když se však nad tím teď zamýšlím, pokud by tu výstavu organizoval Ondra, tak jak původně měl, tak by tu vlastně nestál asi nikdo, jelikož on na podobné akce neměl čas a místo toho by někde sekal trávu kolem tůní. I přesto jsem ale přesvědčen, že teď se na nás dívá a má radost, kolik Vás přišlo!“ zahájil vernisáž Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Na akci přišlo zhruba kolem stovky lidí. Vernisáží byla zahájena výstava Nadačního fondu EDEN nazvaná Ondrovy mokřady, kterou si můžete prohlédnout do 31. srpna v prostorách kapličky Mediterraneum v ZOO Plzeň. „Cílem vernisáže bylo nejenom zahájit výstavu, ale i vzpomenout a vzdát hold odkazu a památce předního plzeňského lékaře, patologa, herpetologa, teraristy, sportovce, kamaráda, ekologa, kolegy, zakladatele nadačního fondu EDEN a člena DES OP profesora MUDr. Ondřeje Hese,“ řekl Karel Makoň.

„Všem těm, kteří v pondělí na vernisáž přišli, bych chtěl ještě jednou jménem pořadatelů a Nadačního fondu EDEN moc a moc poděkovat za jejich účast, podporu a vzpomínku na tak všestranně mimořádného člověka, kterým prof. MUDr. Ondřej Hes bezesporu byl! A úplně nejvíce děkuji, Ondřeji, hlavně tobě, za tvůj odkaz, energii, mokřady a vše, co jsi pro nás i přírodu udělal! Čest tvé památce a nezapomeneme!“ dodal Karel Makoň.

 

foto K. Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24