QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Workshop virtuální reality! Běhali mezi slony, jezdili na horské dráze - FOTKY!

21.11.2018 8:01

Virtuální projekci si užili senioři ve Stříbře. Tam přivezl krátké tématické filmy Lukáš Houdek a na zajímavé promítání přilákal také členky Svazu tělesně postižených.

houdek2
houdek2houdek3houdek1houdek4hruba2hruba1hruba3hruba4hruba6hruba7hruba5hruba8hruba9hruba10hruba11hruba12hruba14hruba13hruba15hruba16hruba17

Výkřiky a zajímavé věty se nesly v sobotu halou stříbského pečovatelského domu.  "Holky, on mi ten slon čůral doslova za mými zády," to vyprávěla návštěvnice, která se o víkendu vydala do haly v pečovatelském domě ve Stříbře. Tam se konal workshop virtuální reality pro seniory, pro které přivezl Lukáš Houdek zajímavé filmy a speciální brýle.

Právě tyto brýle umožňují lidem sledovat promítání tak, že se jako ocitnou přímo v ději. "Sváteční den jsme oslavili workshopem virtuální reality pro seniory, tentokrát v západočeském Stříbře. Odtud nám před časem napsali email s přáním, abychom s tímto zážitkem přijeli i za nimi. Asi dvacítka seniorů tak měla v tamním domově s pečovatelskou službou možnost se podívat do hor, na rozpálenou pláž, setkat se s divočinou v keňské přírodě, zažít potápění se žralokem nebo se projet na hororové horské dráze. Právě horská dráha vzbudila nejvíce křiku a smíchu, lidé při filmech vykřikovali, smáli se," uvedl Lukáš Houdek, pracovník  HateFree Culture, který je původem ze Stříbra.

Podívat se přišli také členky STP Stříbro pod vedením Jiřiny Hrubé. "Bylo to jako opravdové, držela jsem se židle, když jsem sjížděla horskou dráhu. Brýle ty filmy úplně změní, dostanete se do děje, vnímáte to všemi smysly. Moc panu Houdkovi děkujeme, že nám vyšel vstříc a mohli jsme tuto jedinečnou projekci zažít," uvedla Jiřina Hrubá. 

 

Martina Sihelská
Foto: Hrubá + Houdek



-- 
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24