QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z bazénu na Slovanech je moderní areál, dokončeny jsou i další prostory - FOTKY

07.06.2021 16:53

Dokončené moderní zázemí pro plaveckou školu a dětské kurzy, čipový systém i ve venkovním areálu, nové prvky v brouzdališti, parní komory přímo u bazénu, nové vířivky... Podívejte se, jak moc se bazén změnil.

bazén Slovany foto QAP_cz (4)
bazén Slovany foto QAP_cz (1)bazén Slovany foto QAP_cz (2)bazén Slovany foto QAP_cz (3)bazén Slovany modernizace foto QAP (1)bazén Slovany foto QAP_cz (4)bazén Slovany modernizace foto QAP (2)bazén Slovany modernizace foto QAP (4)bazén Slovany modernizace foto QAP (3)bazén Slovany modernizace foto QAP (5)bazén Slovany modernizace foto QAP (6)bazén Slovany modernizace foto QAP (8)bazén Slovany modernizace foto QAP (7)bazén Slovany modernizace foto QAP (9)bazén Slovany modernizace foto QAP (11)bazén Slovany modernizace foto QAP (10)bazén Slovany modernizace foto QAP (12)bazén Slovany modernizace foto QAP (13)bazén Slovany modernizace foto QAP (15)bazén Slovany modernizace foto QAP (16)bazén Slovany modernizace foto QAP (14)bazén Slovany modernizace foto QAP (17)bazén Slovany modernizace foto QAP (18)bazén Slovany modernizace foto QAP (19)bazén Slovany modernizace foto QAP (21)bazén Slovany modernizace foto QAP (20)bazén Slovany modernizace foto QAP (22)bazén Slovany modernizace foto QAP (24)bazén Slovany modernizace foto QAP (23)bazén Slovany modernizace foto QAP (25)bazén Slovany modernizace foto QAP (26)bazén Slovany modernizace foto QAP (27)bazén Slovany modernizace foto QAP (28)

Bazén na Slovanech už výrazně "prokoukl" vloni na podzim, kdy byly do provozu uvedeny nové šatny i moderní recepce a vstupní hala. Nyní je ale areál ještě komfortnější. Nové prostory jsou už i před malým bazénem. Maminky, které chodí na kurzy s malými dětmi jistě ocení komfort.

Za novou recepcí, která se otevírala loni na podzim, jsou nyní zcela nové prostory. "Jsou to bývalé dámské šatny, tady je nová propojovací chodba s dětským bazénem," ukazuje ředitel bazénu Tomáš Kotora moderní prostor, který tu v rámci modernizace vznikl.

Vybudován byl nový bezbariérový vstup pro integrovaný záchranný systém přímo k bazénu a také nová plavčíkárna. Ta nahradila původní, která ale byla v nevyhovujících prostorech. Plavčík z ní totiž neviděl přímo na bazén. "Nyní z plavčíkárny vidí plavčíci přímo na bazén, mají zde monitorovací systém, nové vybavení. Záchranáři se díky bezbariérovému vstupu dostanou nejkratší možnou cestou přímo k bazénu," vysvětluje Tomáš Kotora.

bazén Slovany foto QAP_cz (2)

Velký komfort na bazénu má plavecká škola. Nové prostory jistě ocení nejedna maminka či tatítek. "Tady bude kočárkárna, kam maminky mohou odkládat kočárny. Je zde dětská herna, kterou mohou rodiče s dětmi využívat při čekání na kurzy nebo po kurzech. Ještě tu přibude mikrovlnná trouba, aby mohli rodiče po koupání ohřát dětem jídlo a přímo zde bude i automat na kávu," ukazuje ředitel.

Tak jako v celém areálu je také zde už nový turniketový systém. Za hernou pak vznikla nová sborovna plavecké školy. I tady mají monitorovací systém a nové potřebné vybavení. Vybudovány byly nové šatny a sociální zázemí pro zaměstnance.

bazén Slovany modernizace foto QAP (16)Přímo u bazénu pak vznikly nové parní komory. "Aby návštěvníci nepřišly o komfort parní komory v ceně vstupného, tak byly vybudovány přímo u bazénu. Ty staré byly v šatnách, ale z dámských šaten vznikly nové prostory a původní pánská šatna se bude předělávat na saunový svět," říká Tomáš Kotora.

V celém areálu už mají moderní čipový systém a turnikety. "Po přiložení čipu se můžete podívat jakou máte skříňku, do kdy máte platnou vstupenku apod.," uvádí Kotora. Čipový systém funguje nově také ve venkovním areálu. Návštěvník, který přijde s permanentkou už nemusí stát frontu u pokladny, ale jde rovnou přes turniket do areálu.

bazén Slovany modernizace foto QAP (5)

Opravy se týkaly i dalších prostor. Proběhlo natření tobogánu, oprava tubusu atd. "Máme úplně nové obě vířivky. Novinky jsou i v dětském brouzdališti v tzv. Karibik koutku. Přibyla skluzavka pro nejmenší, nové herní prvky například chobotnička, ze zdi bude stříkat vodopád," ukazuje Kotora novinky v brouzdališti. V prostoru Karibik koutku je nové osvětlení, podlahové vytápění, přibudou ještě lavičky. Vybourána byla stěna, nově si tak lidé budou moci koupit v tomto prostoru občerstvení i během zimních měsíců.

Modernizace bude ještě pokračovat. Na saunový svět z bývalých pánských šaten už je projekt, na bazénu plánují i nové startovací bloky, na které už město Plzeň přislíbilo kofinancování. "Příští rok budeme žádat ještě o finance město Plzeň, abychom mohli v modernizaci pokračovat," uzavírá Tomáš Kotora.

foto: QAP.cz

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24