QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z opilého muže na nádraží se vyklubala celostátně hledaná osoba

12.10.2020 19:13

V pátek museli zasahovat strážníci na hlavním nádraží v Plzni. Opilý muž zde obtěžoval okolí a choval se agresivně. Po převezení na záchytku policisté zjistili, že se jedná o celostátně hledanou osobu.

HND

V pátek před polednem zasahovali strážníci ze stanice Územně strážní služby před budovou Hlavního vlakového nádraží Plzeň. Důvodem byl značně opilý muž obtěžující kolemjdoucí, z jehož strany hrozilo další narušení veřejného pořádku.

K vystřízlivění byl muž odvezen do protialkoholní záchytné stanice, kde začal být znovu agresivní.

"Nejprve rozmachoval rukama a pak se s nimi v zaťatými v pěst postavil proti personálu záchytky a strážníkům. K jeho zklidnění muselo být užito donucovacích prostředků. Na záchytce si 41letého muže po vystřízlivění převzali policisté, jelikož bylo zjištěno, že se jedná o osobu v celostátním pátrání," uvedla tisková mluvčí Městské policie Plzeň, Jana Pužmanová.

Strážníci v Plzni ale byli úspěšní i u dalších hledaných osob.

Hledaného muže objevila hlídka v pátek v ranních hodinách v ulici U Borského parku. Jednalo se 53letého cizince.

Úspěšní byli v pátek také strážníci ze stanice Územně strážní služby. "V Plzni na Americké třídě si během obchůzky všimli 21letého muže vedoucího jízdní kolo. O něm měli znalost, že se má nacházet v celostátním pátrání, což se po předvedení na policejní oddělení potvrdilo," uvedla podrobnosti Jana Pužmanová.

Další hledaný na sebe upozornil dokonce sám v prodejně v Plzni na Americké třídě, kde se dostal při reklamaci zboží do sporu s obsluhou. Choval se k ní arogantně až agresivně.

Foto: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24