QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z podnapilého oznamovatele se stal agresor. Za jeho jednání mu hrozí vězení

14.01.2022 11:00

Podnapilý muž z Tachovska se domníval, že mu někdo odcizil vůz. Auto mu přitom převezl přítel jeho dcery, aby s ním oznamovatel nemohl odjet. Kvůli svému agresivnímu chování vůči policistům mu hrozí až čtyři roky vězení.

FOTO_QAP_CZ (2)

Sedmačtyřicetiletý muž z Tachovska figuroval na začátku tohoto týdne jako oznamovatel krádeže vozidla. Policejní hlídka proto přijela do malé obce poblíž Tachova, kde mělo být vozidlo odcizené. „Muž byl zjevně podnapilý a místo toho, aby s policisty spolupracoval, začal být vulgární. Jeho slovní útoky směřovaly na adresu policistů. V průběhu jednání se ukázalo, že vozidlo nikdo neodcizil. Auto přeparkoval totiž přítel dcery oznamovatele, který tím chtěl zabránit podnapilému muži v odjezdu a řízení vozidla, nad čímž měl oznamovatel uvažovat,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Toto zjištění podnapilého muže ještě víc popudilo, a tak začal svůj agresivní projev proti hlídce stupňovat. „Policisté jej vyzývali, aby se uklidnil a spolupracoval, přesto ve slovních útocích vůči policistům pokračoval a začal navíc vyhrožovat i fyzickým napadením. Policisté proto podnapilého oznamovatele opětovně vyzvali, aby zanechal svého protiprávního jednání, nebo že budou použity donucovací prostředky. V tu chvíli muž fyzicky zaútočil na jednoho z policistů, kterého nejméně jednou udeřil rukou sevřenou v pěst do oblasti horní části těla a poranil jej," popisuje situaci Dagmar Jiroušková.

Policista po útoku agresora odstrčil, muž však ve slovním napadání pokračoval a vyhrožoval dalším fyzickým útokem. „Vzhledem k tomu, že na výzvy policistů nereagoval a začal se přibližovat k druhému policistovi, byl proti němu použit slzotvorný prostředek a následně i služební pouta. Muž při tom však kladl aktivní odpor a opětovně fyzicky napadl policistu, na kterého již před tím zaútočil,“ říká Dagmar Jiroušková.

Zpacifikovat se agresora podařilo až ve chvíli, kdy se na místo dostavily další hlídky. Poté, co byl muž zadržen, s ním policisté provedli potřebné úkony a dechovou zkoušku, která potvrdila požití alkoholu. Přístroj naměřil téměř 1,5 promile alkoholu. Následně byl muž převezen do policejních cel. „Nyní mu za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta," uzavřela Dagmar Jiroušková.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24