QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za obří pivní krádež v plzeňském pivovaru padlo obvinění! Zmizelo pivo za 600 tisíc

18.07.2019 9:48

Policie obvinila ženu a dva muže kvůli krádeži piva za 600 tisíc ze skladů Plzeňského Prazdroje. Trojice postupně z pivovaru ukradla přes stovku sudů, tedy 5 a půl tisíce litrů piva.

Pivo

Plzeňská hospodářská kriminálka rozlouskla případ obří pivní krádeže. Ze skladů Plzeňského Prazdroje se od loňského prosince postupně ztratilo pivo za víc jak půl milionu. Za vším stojí žena a dva muži, kteří v pivovaru pracovali. 

"Žena zaměstnaná jako zaměstnanec poškozené společnosti, opakovaně, v minimálně devatenácti případech využila své pracovní pozice skladnice a pomocí vysokozdvižného vozíku připravila k naložení pivní sudy s obsahem. Do přistaveného nákladního vozu, jehož posádku tvořil řidič a závozník, byly tyto sudy naloženy nad rámec provedených objednávek a vystavených nákladových listů. Spolu s ostatním zbožím byly následně vyvezeny z areálu společnosti, aniž by tyto byly jakkoli uhrazeny, čímž poškozené společnosti způsobili hmotnou škodu vyčíslenou na necelých 600 000 korun," popsala mluvčí policie Veronika Hokrová.

V průběhu vyšetřování se ukázalo, že tímto způsobem skupinka dokázala z areálu pivovaru postupně vyvézt přesně 114 sudů s celkovým obsahem 5 460 litrů piva. "Policejní komisař zahájil trestní stíhání 59leté ženy a dvou mužů ve věku 32 a 35let, které obvinil ze spáchání pokračujícího zločinu krádež, kterého se dopustili ve formě spolupachatelství. V případě prokázání viny jim v pravomocném rozhodnutí hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24