QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za postřelení myslivce na honu padlo obvinění. Střelci hrozí vězení

16.08.2019 10:57

Policie obvinila myslivce, který na konci loňského postřelil svého kolegu při honu u Chodské Lhoty. Muž utrpěl střelné poranění břicha, letět pro něj musel vrtulník.

PICT159577

Tragickou dohru mohl mít hon u Chodské Lhoty na Domažlicku, který se odehrál na konci loňského roku. Jeden z myslivců tam postřelil svého kolegu. O případu QAP.CZ informoval zde.

Kriminálka po několika měsících obvinila střelce. "Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pětašedesátiletý muž z Domažlicka, který byl obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Hon probíhal o vánočních svátcích. "Muž při mysliveckém honu předčasně vystřelil z brokovnice na divoké prase, které vybíhalo z jeho levé strany. Při vystřelení hromadnou střelou tvořenou olověnými broky, jedním brokem zasáhl do těla poškozeného osmapadesátiletého muže a způsobil mu zranění. Poškozený byl se zraněním ošetřen ve zdravotnickém zařízení a jeho pracovní neschopnost trvala několik týdnů," dodává policejní mluvčí. Obviněnému muži nyní hrozí až čtyři roky vězení.

V závěru loňského roku došlo v regionu při honech i k tragédii. Zhruba v polovině listopadu hon u Sulislavi na Tachovsku nepřežil jeden z myslivců. Kolega ho střelil do hrudníku, muž na následky zranění zemřel. Více se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24