Za požárem rodinného domu stojí výroba pervitinu! Případ šetří kriminálka

10.04.2019 9:54

Případ požáru rodinného domu v Horažďovicích, ke kterému došlo v pondělí večer, převzala kriminálka. K požáru mělo dojít při výrobě pervitinu.

pozar9

Požár vypukl v podkroví rodinného domu na horažďovickém předměstí v pondělí večer. kromě hasičů zamířili na místo i policisté a následně dokonce výjezd kriminálky.

"Těsně před 20. hodinou vyjela jedna profesionální a čtyři dobrovolné jednotky k požáru v podkroví rodinného domu v Horažďovicích Velkém Rybníku. Hasiči z objektu vynesli tři 10 kg propan butanové lahve a jednu 2 kg. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy. Ke zranění osob ani zvířat nedošlo. Škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Policie následně na místě zajistila 57letého muže z Klatov. V průběhu úterý pokračovalo vyšetřování a to nejen ze strany policie, ale také hasičů a dalších odborníků. Případ si převzala kriminálka. "Muž se doznal, že v domě vyráběl pervitin. K požáru půdních prostor došlo k výbuchu zatím přesně nezjištěných chemických látek. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů obecné ohrožení z nedbalosti a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," dodává policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že šetření stále ještě neskončilo.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24