QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za výbuch ve skladu propanbutanových lahví hrozí muži až 10 let vězení - FOTKY

17.05.2018 10:44

Policie ukončila vyšetřování rozsáhlého výbuchu a požáru v Plané na Tachovsku, při kterém uhořel jeden ze zaměstnanců firmy. Přinášíme podrobnosti!

11
11234567891012

Výbuch a následný požár v areálu v Plané na Tachovsku, ke kterému došlo vloni na konci června, byl pro složky integrovaného záchranného systému jedním z nejtěžších v poslední době. Jeden zaměstnanec na místě uhořel. Policie po necelém roce ukončila vyšetřování a obvinila 62letého muže z obecného ohrožení z nedbalosti, hrozí mu až deset let vězení.

"Na základě provedeného šetření, vyslechnutých svědků a zejména ze znaleckých posudků z různých oborů je zřejmé, že dotyčný po blíže nezjištěnou dobu, nejméně v obdobní několika let, skladoval propanbutanové lahve v objektu, který k takové činnosti nebyl zkolaudovaný, a sám nebo prostřednictvím dalších osob prováděl přepouštění propanbutanu, tedy přečerpával propanbutan z jedné lahve do druhé, aniž by k tomu měl příslušné oprávnění. Přičemž na konci června loňského roku došlo v areálu z blíže nezjištěné příčiny k výbuchu nahromaděného plynu, následnému požáru a k explozím většího počtu plynových propanbutanových lahví, jejichž kovové části byly v důsledku jednotlivých detonací odmršťovány do okolí skladu," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

V blízkosti areálu se nachází i další firmy a také bytová zástavba. Kvůli události musel být dokonce vyhlášený zvláštní stupeň požárního poplachu spojený s uzavřením provozu na železniční trati Plzeň – Cheb, na okolních silnicích a evakuováno bylo na pět stovek lidí z okolí. Na reportáž se můžete podívat zde.

Rozsáhlý výbuch a požár měl bohužel i tragickou dohru. "V důsledku výbuchu došlo k vážnému zranění tehdy 59letého zaměstnance a jeho následnému uhoření," dodává policejní mluvčí.

FOTO: zásah 30. června 2017 v areálu Linde - ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24