Zabavte se s dětmi o jarních prázdninách, využijte aktivit v plzeňských parcích

10.03.2021 9:25

Už nevíte, jak zabavit děti v době jarních prázdnin? Středisko volného času Radovánek Vám připravilo několik možností, jak trávit společný čas v přírodě a ještě se něco zajímavého dozvědět.

DSCF7526upravená

Každá hra je určena pro společnou přítomnost pouze členů jedné domácnosti za účelem pobytu v přírodě, parcích a venkovních sportovištích na území obce, ve kterém mají bydliště nebo trvalý pobyt.

Hry jsou určené pro různé věkové kategorie.

Stopovačka Křížem krážem Borským parkem je určená pro děti od čtyř let. Jediné, co s sebou potřebujete je telefon, který umí číst QR kódy, nebo si nainstalujete aplikaci pro jejich čtení.

Po stopách olympijských her se můžete vydat do lesoparku Homolka, kde pro Vás Radovánek připravil 1,5 km dlouhou trasu, na které naleznete 9 úkolů. Start je kousek od Veverkoměru, nad Kafe Smetanka. Potřebujete opět mobilní telefon a psací potřeby.

O divadelním umění se dozvíte spoustu zajímavých informací na stopovačce Slovanským údolím. QR kódy s otázkami budou rozmístěné po stezce.

Pro starší děti je určena aktivita o historii Plzně, která má dvě části ke splnění - křížovku a kvíz. Podmínkou je však splnit obě dvě, jen tak dostanete nápovědy k cílovým úkolům.

Pro děti od 6 do 13 let je určena poslední stopovačka - Poznávací hra kolem boleveckých rybníků. Na cca 4 km dlouhé trase pro děti připravili 9 krátkých úkolů s tématem přírody. Všechny cedule s úkoly jsou po cestě velmi dobře viditelné.

Více se dozvíte zde.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24