QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zabijačky v Plzni pokračují! Sídliště na Košutce provoní vepřové hody

05.02.2019 8:01

Sezóna zabijaček a vepřových hodů běží dál naplno. Nadchízející akcí, kde si budou moct labužníci vychutnat zabijačkové dobroty, budou hody na Košutce tento týden.

street festival depo (1)

Vepřové hody se na plzeňské Košutce v posledních letech zabydlely a jsou poměrně příjemnou akcí, na kterou vždy dorazí celkem slušný zástup gurmánů. Tentokrát se vepřové hody odehrají 9. února ve vnitrobloku Krašovská.

Zabijačka odstartuje v 10 dopoledne a program bude probíhat až do 17 hodin. O hudební doprovod se postará skupina Semtex trio. Ani tady nebudou chybět zabijačkové pochutiny a návštěvníci se zahřejí svařákem či medovinou

"Je příjemné, když obyvatelé prvního plzeňského obvodu mají i v zimě kam vyrazit, sejít se, pobavit se. Tradiční zabijačkové hody k tomuto období patří a já jsem ráda, že si je mohou lidé užít i ve městě,“ říká starostka městského obvodu Plzeň 1 Helena Řežábová.

Na území prvního plzeňského obvodu připravují ještě další podobnou akci. V obdobném duchu se ponese také Masopustní veselice, která proběhne 2. března na louce za školou na Vinicích. Sérii gurmánských slavností v prvním plzeňském obvodě odstartovala v lednu zabijačka na Bolevecké návsi, více se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24