QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchranáři vyjeli k Milíkovu! Dodávka s pečivem skončila v příkopu - FOTKY

03.06.2020 11:10     03.06.2020 19:21

Pekařská dodávka havarovala v zatáčce nedaleko Milíkova na Tachovsku ve středu 3. června dopoledne. Velké množství pečiva zasypalo příkop v délce několika metrů.

1
1123

K nehodě došlo na silnici 605 krátce po půl jedenácté dopoledne. "Hasiči provedli protipožární opatření a poskytli řidiči dodávky předlékařskou pomoc,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.  

Nehoda si vyžádala jedno zranění. "Zdravotnická záchranná služba z místa dopravní nehody transportovala muže ročník 1993 s lehkým zraněním do Stodské nemocnice," doplnila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Událostí se zabývají tachovští doprav ní policisté. "Z dosavadního šetření vyplývá, že 27letý řidič jel s nákladním vozidlem značky Iveco ve směru na Milíkov. Přitom v mírné levotočivé zatáčce nezvládl řízení, s autem vyjel na pravou krajnici, která se pod tíhou vozidla uvolnila, a řidič s vozidlem havaroval v silničním příkopu, kde bočně narazil do kmene stromu. Při tom došlo k uvolnění nákladu – množství převáženého pečiva – jeho následné vysypání v prostoru místa havárie. Řidič utrpěl zranění, a tak byl z místa záchrannou službou převezen do nemocnice na ošetření.  Požití alkoholu policisté ještě před tím vyloučili provedenou dechovou zkouškou" popsala událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Škoda je odhadnuta na 300 tisíc korun. 

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24