Záchranáři vyjeli k sérii nehod. U Nepomuku přistával vrtulník

20.08.2019 18:42     20.08.2019 20:53

Řidiči podceňují mokré vozovky, záchranáři mají plné ruce práce. Nejvážnější následky má srážka osobního a nákladního auta u Nepomuku. Mladou ženu dopravil vrtulník do  nemocnice.

FOTO_Pavel Němeček

Záchranáři vyjeli během podvečera ke třem nehodám. Tři osobní auta se srazila mezi Kaznějovem a Oborou na severním Plzeňsku.

"Na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice Plzeň byla převezena sedmadvacetiletá žena,“ sděluje Martin Brejcha ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Ke kolizi osobního a nákladního vozu došlo u Nepomuku. Dvacetiletá řidička Citroenu mířící od Plzně na Nepomuk dostala při průjezdu zatáčkou smyk a v protisměru se střetla s nákladním autem. Jeho řidič se marně snažil zabránit střetu, obě auta nakonec skončila v příkopu. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění.

"Mladá žena utrpěla vícečetná poranění a po nezbytném ošetření byla letecky transportována na Emergency fakultní nemocnice,“ dodává Martin Brejcha.

Záchranáři dále vyjížděli k Tlučné. Srážka dvou osobních aut si vyžádala tři zraněné. Na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň skončil zhruba pětadvacetiletý muž s poraněnou nohou, dvaadvacetiletý muž a osmnáctiletá žena byli převezeni na chirurgii fakultní nemocnice.

K nehodě došlo krátce po 17. hodině. "Dvaadvacetiletý řidiči Škody Felicia jel od Tlučné, na mokrém povrchu vozovky nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Fabia šestačtyřicetiletého řidiče. Dechové zkoušky jsou u obou řidičů negativní,“ doplňuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Bouralo se i na dálnici D5, poblíž Nýřan ve směru na Prahu havarovalo osobní auto. K další nehodě došlo na Klatovské třídě v Plzni, kde se střetla dvě osobní auta. 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24