QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchranná akce u Kalikováku! Do řeky spadlo malé dítě

14.05.2021 19:50     14.05.2021 20:41

Do řeky v Plzni u Kalikovského Mlýna spadlo teprve rok a půl staré dítě. Dítě se podařilo resuscitovat, o jeho život teď bojují ve Fakultní nemocnici Plzeň.

3

"Před 18 hod. jsme přijali oznámení o pádu nezletilého dítěte do řeky u Kalikovskeho mlýna v Plzni. Dítě bylo po vytažení z vody úspěšně  resuscitováno a následně bylo převezeno rychlou záchrannou službou do nemocnice," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

První pomoc poskytli dítěti hasiči. Začali i s resuscitací. "Záchranáři si od zasahujících hasičů převzali kvalitně zahájenou resuscitaci, ve které pokračovali. Po několika minutách se povedlo obnovit životní funkce, následně byl okamžitě zahájen transport na Emergency Fakultní nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

K záchraně přispěli svědci, dítě z vody vytáhl policista. "K záchraně života dítěte přispěla všímavost občanů, kteří informovali policejního psovoda pátrajícího po dítěti v blízkosti řeky, ve kterých místech zřejmě ditě zahlédli. Policista proto ihned vyrazil na místo, když spatřil tělo dítěte, okamžitě skočil do vody a za pomoci hasiče dítě z vody vytáhl," uvedla policejní mluvčí.

S ohledem na věk dítěte policie nechce k případu uvádět další podrobnosti. "Na místě je krizový intervent a kriminalisté Městského ředitelství Plzeň, kteří se nyní případem i jeho veškerými okolnostmi zabývají. S ohledem na citlivost případu a věk dítěte nebudeme poskytovat další informace," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24