QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Začíná 17. ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje!

19.02.2020 20:29

Veřejná soutěž Stavba roku Plzeňského kraje odstartovala v úterý 18. února. Soutěžní stavby můžou být přihlášeny do 27. března 2020 a o vítězi rozhodne porota i veřejnost.

stavbaroku3
Obnova Lobezského parku v Plzni_Titul SRPKstavbaroku1stavbaroku1stavbaroku2stavbaroku4stavbaroku5stavbaroku6stavbaroku3

Titul Stavba roku Plzeňského kraje se udělí již po sedmnácté a to stavbě dokončené a zkolaudované ještě v roce 2019. Takové stavby můžou být přihlášeny do sedmi různých soutěžních kategorií, ve kterých kromě titulu můžou získat ještě další ocenění.

Přihlásit se se svou stavbou mohou projektanti, zhotovitelé, vlastníci i investoři. Soutěž byla rozdělena do kategorií: novostavby, rekonstrukce, stavby pro bydlení, stavby dopravní a inženýrské, průmyslové, sportovní a volnočasové a veřejná prostranství. Zahájení 17. ročníku vyhlásil v úterý 18. února hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, primátor města Plzně Martin Baxa a předseda Krajské hospodářské komory Petr Chvojka.

Uzávěrka přihlášek je 27. března 2020 v 15 hodin a musí být poslaná včetně všech požadovaných příloh. Mezi povinné přílohy samozřejmě patří údaje a fotografie stavby i další dokumentace, které přibližují podmínky soutěže. Přihlášené stavby bude posuzovat odborná porota, svého vítěze však může zvolit i veřejnost a udělit tak stavbě jedno z ocenění.

„Patříme mezi šestici krajů, která dokázala soutěž uspořádat již po sedmnácté. Naše zkušenosti předáváme dál. Vloni se od nás učili soutěž pořádat v Libereckém kraji – a podařilo se jim to skvěle,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. „Věřím, že i letos bude z čeho vybírat. Netuším, které stavby se do soutěže přihlásí, ale jako cykloturista bych si moc přál, aby to byla rekonstrukce železničního mostu přes Hracholuskou přehradu,“ doplnil hejtman Plzeňského kraje jako svůj osobní tip na nominaci.

„V loňském roce se v našem kraji realizovala celá řada staveb, které si zaslouží pozornost nejen odborníků, ale rovněž široké veřejnosti. V soutěži Stavba roku Plzeňského kraje prezentované stavby dokreslují celkový rozvoj našeho kraje. Předpokládám, že řada letošních přihlašovatelů staveb bude také z řad soukromých investorů, které sdružuje Krajská hospodářská komora v Plzeňském kraji,“ sdělil Petr Chvojka, předseda představenstva Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 9. června 2020 v Měšťanské besedě v Plzni. Podmínky soutěže i detailní informace o přihláškách či minulých ročnících najdete na www.stavbarokupk.cz .

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24