QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začíná druhá fáze opravy silnice u zoo v Plzni, posouvá se uzavřený úsek!

27.03.2019 7:01

Celý březen se potýkáme s uzavřením silnice okolo plzeňské zoologické zahrady. Teď začíná druhá etapa opravy povrchu silnice před plzeňskou zoo. Omezení bude ještě pár týdnů trvat.

foto-qap-cz (1)

Velké stavební akce u plzeňské zoologické zahrady odstartovaly na začátku března. Došlo na úplnou uzavírku hlavního parkoviště před areálem a uzavírku silnice v úseku při Lochotínském parku před odbočkou k amfiteátru.

Teď se uzavírka přesouvá na úsek "klokani“-hlavní pokladna. Tato uzavírka potrvá přibližně 3 týdny.

V následujících dnech půjde k Amfiteátru přijet od centra, od Rooseveltova mostu. K pokladně a na parkoviště zoo bude možné opět přijet pouze od Radčic, jako od začátku března v 1. etapě.

Objizdka2019-4-2

Radovat se mohou cyklisté. Díky opravám vznikne cyklostezka podél zoo, která je součástí plzeňských greenways. Konkrétně jde o úsek "Plzeň – Mže", který má délku 750 metrů. Začátek stezky je v blízkosti hlavního vstupu do zoo v ulici Pod Vinicemi a dál pokračuje ve směru k Radčice.

Celá přestavba stála přibližně 9,1 milionu korun. Cílem bylo zkvalitnit propojení městských obvodů a sídel ležících na západ od Plzně s prvním plzeňským obvodem a centrem města.

Foto a zdroj: zoologická zahrada Plzeň 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24