Začíná oprava viaduktu v Dehtíně. Řidiči najeli na objížďku

15.05.2020 13:05

Kvůli opravě železničního mostu na trati Plzeň – Klatovy musí řidiči počítat s omezením na silnici v Dehtíně. Uzavírka potrvá několik týdnů.

2

První etapa rekonstrukce potrvá od pátku 15. května do 11. června, druhá část pak proběhne za částečné uzavírky od 12. do 18. června.

Objížďka vede ve směru od Klatov přes Točník a v opačném směru od Plzně přes Malechov.

Se změnami musí počítat i cestující autobusy. "Spoje mezi Švihovem, Dehtínem, Štěpánovicemi a Klatovy pojedou po objízdných trasách, režim obsluhy mezilehlých zastávek je upraven. Cestující musí výlukovým jízdním řádům věnovat pozornost. Většina spojů ze Švihova jede po náhradní trase přes Výrov do Dehtína a pak běžnou trasou do Klatov. Ve směru z Klatov vybrané spoje zajedou do Štěpánovic, kde se otočí a pak přes Točník, Vicenice dojedou do zastávky Dehtín, žel.st. a dál pokračují po své trase přes Kokšín na Švihov. Ve Švihově spoje odbavují své cestující na běžných zastávkách,“ informuje společnost ČSAD autobusy Plzeň s tím, že spoje z Klatov odjíždějí o pět až deset minut dříve.

Na železniční trati mezi Plzní a Klatovy současně probíhá výluka, která potrvá do 22. května.  Všechny rychlíky a spěšné vlaky nahradily mezi Dobřany a Klatovy autobusy, osobní vlaky nejezdí mezi Chlumčany a Klatovy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24