QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začínají Tady Vary. Kino Beseda nabídne snímky z karlovarského festivalu

03.07.2020 6:44

V pátek 3. července začíná v Kině Beseda v Plzni přehlídka filmů, které se měly promítat na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Chybět nebude červený koberec ani speciální výzdoba.

1

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se kvůli koronaviru letos nemůže uskutečnit ve své obvyklé podobě, zavítá proto do kin v celé České republice. Celkem nabídne 16 filmů během devíti dnů. Některé snímky doplní úvody a živé diskuze na plátně. K filmu Teplouš přislíbili organizátoři návštěvu delegace, která by měla přijet za diváky do Kina Beseda. Každé promítání bude  doprovázet úvodní znělka a zdravice tvůrce. V kině nechybí červený koberec a dekorace, které navodí festivalovou atmosféru.

Přehlídku zahájí australské drama Než skončí léto, divácký hit filmového festivalu v Benátkách. Před filmem čeká diváky zahájení přehlídky Tady Vary na plátně. Živý úvod k filmu Zlovolné historky z předměstí, který získal Stříbrného medvěda za nejlepší scénář na festivalu Berlinale, se bude promítat 7. července z kina Světozor. Po filmu bude následovat online živá debata s režiséry Fabiem a Damianem D’Innocenzo.

O den později 8. července od 17 hodin přislíbili organizátoři návštěvu delegace ke snímku Teplouš, který vypráví příběh šestnáctiletého chlapce v prostředí jihoafrické povinné vojenské služby. Za diváky Kina Beseda přijede Martin Horyna, který je už od roku 2011 dramaturgem MFF Karlovy Vary. Večerní projekci filmu Meky, energický portrét zpěváka Miro Žbirky, doprovodí jak živý úvod z Kina Světozor, tak diskuze po skončení filmu.

Poslední snímek přehlídky Honey Boy, strhující, bolestivě upřímný a hořce humorný popis komplikovaného vztahu syna a otce alkoholika, bude 11. července předcházet promítané zakončení přehlídky Tady Vary.

Před žádným z filmů v rámci programu přehlídky Tady Vary nebude chybět znělka a zdravice od tvůrců filmu. "V Kině Beseda už na diváky čeká červený koberec a speciální výzdoba, které - jak doufáme - v nich probudí festivalovou náladu,“ řekl Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. "Ve foyer kina bude k dispozici také bar s občerstvením.“

Vstupenky na přehlídku TADY VARY jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz a www.goout.net a v pracovní dny od 11 do 16 hodin také na předprodejním místě na náměstí Republiky 41 v Plzni. V místě konání není možné vstupenky zakoupit. Až do začátku projekce jsou však vstupenky v prodeji online.

E-vstupenku není třeba tisknout, stačí ji u vstupu ukázat v mobilním telefonu.

FOTO: Kino Beseda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24