Zadržení dealeři drog a divoká honička. Na prodej upozornil zvýšený pohyb osob

02.04.2020 14:53

Kriminalisté zjistili zvýšený pohyb osob v jednom z domů v Tachově. Na "nákup" sem chodili uživatelé drog. Drogový dealer je už zadržený, před zadržením ale absolvoval divokou honičku s policisty.

ilustrační foto_QAP foto (5)

„Minulý týden zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou osob, konkrétně 26leté ženy a 48letého muže,“ uvedla tisková mluvčí Dagmar Jiroušková.

26letou ženu zadržela policie v místě jejího bydliště. „Obviněná si měla opatřovat omamnou a psychotropní látku – metamfetamin, který v místě bydliště přechovávala a následně i distribuovala. Při provedené domovní prohlídce kriminalisté nalezli několik plastových sáčků, přičemž v jednom případě byl sáček znečištěn bílou krystalickou látkou,“ popisuje tisková mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Žena již byla v minulosti za stejný čin trestaná. „Jak kriminalisté zjistili, žena si měla pervitin opatřovat právě od 48letého muže, kterého policisté zadrželi 28. března u obce Zadní Milíře,“ uvádí tisková mluvčí

Zadržení předcházela silniční kontrola a také divoká honička. „V průběhu kontroly řidič z místa náhle ujel, a tak jej hlídka začala za použití zvukového a světelného zařízení pronásledovat,“ dodala Jiroušková.  

Muž nereagoval na zátarasy, narazil do policejního vozu a vysokou rychlostí projížděl obcemi na Tachovsku. Přes lední cyklostezku se dostal až k obci Zadní Milíře, kde ho zastavil policejní zátaras. „Ani v tento moment se řidič nehodlal jen tak vzdát a před policisty se ve vozidle uzamkl. Muž, o kterém policisté vědí, že je uživatelem omamných a psychotropních látek a že má zdravotní potíže, na výzvy k opouštění vozidla nereagoval a navíc si dal do úst blíže nezjištěnou látku, kterou spolknul,“ popsala tisková mluvčí policie.

Nakonec muže policisté vytáhli ven z auta. Ukázalo se, že muž je pod vlivem pervitinu. „U sebe pak měl dalších 5,3 gramu (včetně obalu) krystalické látky, která při provedeném testu reagovala jako pervitin. Ve vozidle byla dále v plastové fólii nalezena sušina konopí o hmotnosti 100,7 g včetně obalu. Zadržený muž byl následně z nemocnice převezen do policejní cely,“ dodává Dagmar Jiroušková.

Muž distribuoval pervitin na Tachovsku už od počátku roku 2019. Navíc měl zákaz řídit vozidlo. Stíhaný muž je ve vazbě, žena je stíhaná na svobodě.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24