Zahájení turistické sezóny i první velikonoční akce! Na Tachovsku to žije

02.04.2019 8:56

Zahájení hlavní turistické sezóny, trhy, ale také první velikonoční akce...Tachovsko chystá na duben celou řadu akcí. Stačí si jen vybrat! Přinášíme přehled tipů!

FOTO_QAP_CZ (33)

Na zámku budou malovaná vajíčka

Tachov - Výstava velikonočních vajíček se bude od 3. do 28. dubna konat na tachovském zámku. Jak krásně se dají vajíčka upravit a namalovat, to uvidíte na vajíčkách Bärbel Jílkové, která do výstavy zapůjčila 250 kusů kraslic. Výstava je k vidění od středy do neděle vždy od 10 do 17 hodin.

V Halži budou zápisy do škol

Halže - V Halži na Tachovsku bude zápis dětí do MŠ a ZŠ ve středu 3. dubna od 15 do 17 hodin. V téo doě je i možné si školu prohlédnout.

Senioři jsou zváni na besedu s policií

Stříbro - Stříbrští senioři mají možnost se setkat s Policií ČR v klubu Domu s pečovatelskou službou v Třešňové ulici ve Stříbře. Beseda se bude konat 4. dubna od 10 hodin.

Falešná hranice - výstava v Plané

Planá - Výstavu falešná hranice - akce KÁMEN chystají v Plané u Tachova ve čtvrtek 4. dubna od 18 hodin. Vernisáž je v budově Kinanekina doplněná přednáškou Václavy Jandečkové. Samotnou výstavu pak můžete navštívit v budově plánské radnice do 31. května. 

Ve Stříbře budou vyrábět medové pečivo

Stříbro - Kurz medového pečiva se bude konat 6. dubna od 9 hodin v Dome dětí a mládeže ve Stříbře. Kurz každoročně připravuje Základní organizace Českého svazu včelařů Stříbro. 

Chovatelský trh

Stříbro - Tradiční trh chovatelů je koná v sobotu 6. dubna od 8 do 11 hodin ve stříbrském chovatelském areálu v Mánesově ulici. Přijďte si nakoupit či prodat chovatelské přebytky! 

Přednáška s geologem Petrem Rojíkem

Černošín - Neklidná Země pod našima nohama , tak se jmenuje přednáška, která naváže na nedávné vyprávění o geologii našeho kraje, ale tentokrát se autor Petr Rojík zaměří na nedávnou minulost a přítomnost. Ukáže, jak a proč vznikají v našem okolí zemětřesení, sopky, mofety, hydrotermální vývěry a posuny ker. Představí aktuální výsledky badatelů mezinárodních týmů a ukáže Zemi pod našima nohama v novém, dobrodružném světle. Beseda se koná v černošínském muzeu 6. dubna od 17 hodin. V případě velkého zájmu lze domluvit i další náhradní termín.

V Černošíně vystavují paličkované krajky

Černošín - Až do 15. dubna bude v černošínském muzeu k vidění výstava pod názvem Křížené nitky. Paličkované krajky, obrázky, květiny do výstavy zapůjčily děti z 26. Základní školy v Plzni, které učí paličkovat Lenka Raunerová z Litic. Výstavu doplňují i díla dospělých. Otevřená je denně od 10 do 16 hodin.

Tachovská knihovna vyhlásila výtvarnou soutěž

Tachov - Městská knihovna v Tachově vyhlásila výtvarnou soutěž pro děti. Tématem je Velikonoční kuřátko. Děti mohou zvolit jakoukoliv techniku tvorby, může jít i o prostorovou práci. Dílka je potřeba odevzdat do 5. dubna do knihovny v Tachově. vyhlášení výsledků se pak bude konat v pondělí 15. dubna od 14 hodin.

V Tachově zahájí výstavu Mozaiky

Tachov - Na tachovském zámku zahájí v pátek 5. dubna v 17 hodin výstavu Mozaiky. Autorkou je zpěvačka, textařka, skladatelka a také pedagožka a výtvarnice Irena Budweiserová. Slavnostní vernisáž doplní i hudebné vystoupení. Výstava potrvá do 2. června. 

Putování od Přimdy k Volfštejnu

Tachov - V tachovské knihovně se chystá filmové putování od hradu Přimdy ke hradu Volfštejnu u Černošína. Moderátor a scénárista Libor Marek, který je autorem filmů Pověsti a záhady českých hradů, se s vámi podělí o zajímavosti a středověké artefakty i příběhy těchto dvou hradů. Zájemci jsou zváni na besedu do tachovské knihovny  v pondělí 8. dubna od 18 hodin.

V tachovském zámku zahájí turistickou sezónu

Tachov - V neděli 14. dubna se bude na tachovském zámku slavnostně zahajovat turistická sezóna. Pro návštěvníky se chystají prohlídky v dobových kostýmech, přivítá je osobně šlechtická rodina a nebude chybět ani malé knížecí občerstvení. Akce začne ve 14 hodin, prohlídky budou vždy po hodině  (14,15 a16 hod), ale je nutno se dopředu objednat!

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24