QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zajímavá výstava z historie Železnorudska se chýlí ke konci - FOTKY

14.04.2022 12:02

Historie Železnorudska v pohledech a fotografiích - to je název velmi zajímavé výstavy. Na fotkách uvidíte i hotely či hostince, které dnes už na Železnorudsku nestojí. Na návštěvu už vám zbývá ale jen pár dní...

železnorudsko vystava foto QAP (5)
železnorudsko vystava foto QAP (1)železnorudsko vystava foto QAP (2)železnorudsko vystava foto QAP (3)železnorudsko vystava foto QAP (4)železnorudsko vystava foto QAP (5)železnorudsko vystava foto QAP (6)železnorudsko vystava foto QAP (7)železnorudsko vystava foto QAP (8)železnorudsko vystava foto QAP (9)železnorudsko vystava foto QAP (10)železnorudsko vystava foto QAP (11)železnorudsko vystava foto QAP (12)železnorudsko vystava foto QAP (13)železnorudsko vystava foto QAP (14)železnorudsko vystava foto QAP (15)železnorudsko vystava foto QAP (16)železnorudsko vystava foto QAP (17)železnorudsko vystava foto QAP (18)železnorudsko vystava foto QAP (19)železnorudsko vystava foto QAP (20)železnorudsko vystava foto QAP (21)železnorudsko vystava foto QAP (22)železnorudsko vystava foto QAP (23)železnorudsko vystava foto QAP (24)železnorudsko vystava foto QAP (25)železnorudsko vystava foto QAP (26)železnorudsko vystava foto QAP (27)

Výstava Historie Železnorudska v pohledech a fotografiích se chýlí ke konci. Vidět ji můžete už jen do 18. dubna v Environmentálním centru v Železné Rudě.

Na fotografiích najdete opravdové skvosty, hotely a další objekty, které dnes už na Železnorudsku nenajdete. Prostřednictvím fotografií, které zapůjčili i pamětníci, rodáci, sběratelé a místní obyvatelé, se podíváte nejen do Železné Rudy, ale i do zaniklých obcí Gerlovy Hutě, Zhůří či do staré Hůrky.

Na fotografiích uvidíte i sousední Bavorskou Rudu, a to v dobách dávno minulých, například ještě před rokem 1940. V rámci výstavy je promítána i smyčka se starými fotografiemi, tam můžete vidět například dnes již neexistující Juránkovu chatu nebo nedávno zbouraný hotel Rixi.

Fotografie a pohlednice vám poodhalí zajímavou minulost Železné Rudy. Uvidíte stavení, které kdysi stávaly na místě dnešní sjezdovky Samoty, zjistíte, že u Černého jezera byly hostinec i státní chata a po jezeře se jezdilo na loďičkách, i to, že u hotelu Praha v centru Železné Rudy bylo hojně navstěvované koupaliště. Fotografie vám ukážou, jak vypadala chata na Můstku a další objekty. 

Zkrátka, je na co se dívat...

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24