QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Zákaz pití alkoholu na veřejnosti nedodržuje stále spoustu lidí - FOTKY

20.10.2020 13:30

Už nějaký čas platí zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti. To ovšem stále hodně lidí odmítá, proto strážníci z Městské policie Plzeň kontrolují i dodržování tohoto opatření.

pivo

Zákaz pití alkoholu na veřejnosti museli včera řešit strážníci Městské policie Plzeň v centru města.

V prostorách tržnice U Práce byl přistižen při konzumaci alkoholu 44letý muž. "O zákazu věděl, ale domníval se, že na daném místě to neplatí a odmítal záležitost řešit. Strážníci muži nedopitou láhev s vínem odebrali a celou věc postoupí k dořešení správnímu orgánu," sdělila Jana Pužmanová z MP Plzeň.

Obdobný případ se naskytl jiné hlídce ve stejnou dobu na náměstí T.G. Masaryka.

Trojice osob bez domova popíjela ze společné lahve na schodech do budovy Obchodní akademie. Strážnící muže upozornili, že alkohol se na veřejnosti konzumovat mesmí. Toto upozornění ovšem muži vůbec nebrali v potaz a pokračovali v pití alkoholu dál. Následně strážníci vyzvali muže k provedení dechové zkoušky. "Každý z nich nadýchal přes tři promile. U 39letého muže ukázal přístroj na měření hladiny alkoholu nejvyšší hodnotu, a to 3,75 promile. Že by se trojice něčeho dopustila, odmítala připustit. Nedopitá láhev vína byla mužům po předchozí marné výzvě odejmuta. Dále se bude záležitostí zabývat správní orgán," popsala Jana Pužmanová.

pivo1
Můžům ale tato výstraha od strážníků nestačila. O dvě hodiny později se totiž s muži setkali zase. "Dva z nich tentokrát popíjeli víno z láhve na pomníku „Díky Ameriko“. Oba se dostali pitím alkoholu do takového stavu, že se nebyli schopni bez pomoci postavit na nohy. Když byli strážníky vyzváni, aby jim vydali věc spojenou s podezřením z přestupku, tak jeden z nich zareagoval slovy: „To to radši vyleju sám‘‘ a následně láhev s vínem za sebe vylil," řekla Jana Pužmanová a dodala,že muži byli odvezeni na záchytku. Po vystřízlivění s nimi bude dořešeno přestupkové jednání, kterého se dopustili.

Fotky: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24