QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Základní kámen nové polikliniky je položen, stavba u Privamedu začíná - FOTKY

16.06.2021 7:32

U Nemocnice Privamed v Kotíkovské ulici v Plzni na Lochotíně vznikne nová budova, ve které bude ambulance, lékárna a ordinace extérních lékařů. V úterý 15. června byl položen základní kámen stavby.

Privamed nová ambulance foto QAP (22)
Privamed nová ambulance foto QAP (1)Privamed nová ambulance foto QAP (22)Privamed nová ambulance foto QAP (14)Privamed nová ambulance foto QAP (2)Privamed nová ambulance foto QAP (4)Privamed nová ambulance foto QAP (6)Privamed nová ambulance foto QAP (5)Privamed nová ambulance foto QAP (7)Privamed nová ambulance foto QAP (8)Privamed nová ambulance foto QAP (9)Privamed nová ambulance foto QAP (11)Privamed nová ambulance foto QAP (10)Privamed nová ambulance foto QAP (12)Privamed nová ambulance foto QAP (13)Privamed nová ambulance foto QAP (16)Privamed nová ambulance foto QAP (15)Privamed nová ambulance foto QAP (17)Privamed nová ambulance foto QAP (18)Privamed nová ambulance foto QAP (19)Privamed nová ambulance foto QAP (20)Privamed nová ambulance foto QAP (21)Privamed nová ambulance foto QAP (23)Privamed nová ambulance foto QAP (24)Privamed nová ambulance foto QAP (25)

Stavba nové budovy přímo u současné nemocnice v Plzni na Lochotíně začala poklepáním na zákládní kámen v úterý odpoledne. Přítomni byli hosté a samozřejmě vedení nemocnice. Nový moderní pavilon bude sídlem nejen ambulance a lékárny. Jak uvedl ředitel nemocnice Privamed Miroslav Mach při zahájení stavby, budou zde také ordinace externích lékařů. 

Nový pavilon bude stát na místě nynějšího parkoviště u pavilonu centra jednodenní chirurgie. „Přestěhují se do něj naše ambulance, lékárna, pracoviště hemodialýzy a část bude k dispozici k pronájmu externím lékařům. Hotovo bude do konce příštího roku a počítáme s náklady ve výši desítek milionů korun," říká ředitel nemocnice a předseda představenstva skupiny Privamed Miroslav Mach.

Privamed nová ambulance foto QAP (1)Zdejší pavilon jednodenní chirurgie, na který nová budova naváže, byl uveden do provozu před 11 lety. Podle ředitele je třeba v současné době už rozšiřovat kapacity. Nemocnice nepřijde ani o parkovací místa. Parkovat se totiž bude od podzimu na současném místě očkovacího centra nad centrální prosklenou budovou nemocnice.

Slavnostího aktu zahájení stavby se zúčastnila řada hostů, mezi nimi byl i senátor Lumír Aschenbrenner, hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová nebo starostka MO Plzeň 1 Helena Řežábová. Právě vedení plzeňské jedničky iniciativu soukromé nemocnice vítá. Aktu přihlíželi i zaměstnanci nemocnice.

 „Centrální obvod má polikliniku na Denisově nábřeží, poliklinika je na Slovanech i na Doubravce a my jako obvod s 50 tisíci obyvateli ji nemáme. Takže je určitě dobře, že bude i tady," říká starostka Helena Řežábová a dodává: „Nová poliklinika přispěje ke zlepšení kvality a dostupnosti zdravotní péče pro naše obyvatele. Budou to mít kousek, a navíc mají blízko zastávky městské hromadné dopravy." 

Privamed nová ambulance foto QAP (14)Také hejtmanka Plzeňského kraje poukázala na to, že se zlepší dostupnost péče. Před poklepáním na základní kámen uvedla, jak moc Privamed pomáhal v době pandemie. "Jsem velmi ráda, že se vedení nemocnice Privamed rozhodlo pro přístavbu nové budovy, která zajistí centralizaci ambulantní péče na jedno místo," uvedla Ilona Mauritzová.

1

foto: QAP.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24